Nem fogadják a budapesti vendégeket Mészáros Lőrinc balatoni kempingjei –  az erről szóló közleményt a Balatontourist oldalán tették közé.

„Kedves budapesti és Pest megyei vendégeink. Sok kérdés érkezett tőletek, hogy jöhettek-e már a nyitás napjától a kempingekbe. Ennek utánajártunk a hivatalos csatornákon, és most kaptuk az állásfoglalást: jelenleg érvényes kijárási korlátozásra vonatkozó kormányrendelet előírásai miatt sajnos még nem fogadhatunk titeket, de amint ez megváltozik, attól a pillanattól szeretettel várunk benneteket!”– írják a Balatontourist oldalán.

Eredetileg április végén nyitott volna ki a Mészáros Lőrincék által üzemeltetett kempingek nagy része, de a veszélyhelyzet miatt csak május 15-től fogadják a vendégeket.

A zamárdi, a siófoki és a zalakarosi kemping viszont zárva marad. A füredi kemping a tervek szerint jó sokáig, október 4-ig tart nyitva.

Gulyás Gergely csütörtökön jelentette be, hogy hétfőtől feloldják Pest megyében is feloldják a kijárási korlátozást. A BudaPestkörnyke.hu ebben a cikkében írt erről. Így a Pest megyei lakosokra már nem vonatkoznak a felcsúti milliárdos cége által előírt korlátozások, a budapesti lakosokra viszont igen.

Mészáros Lőrinc 1966-ban született Székesfehérváron. Üzleti pályafutását gázszerelő vállalkozóként kezdte, majd Felcsút polgármestere lett. Orbán Viktor gyermekkori barátja, a Forbes magazin szerint 2019-ben Magyarország leggazdagabb embere volt 467 milliárd forintos vagyonával.

Kiemelt kép: Mészáros Lőrinc – LN-montázs