Élete utolsó időszakában már nem ismerte meg volt férjét Földi Teri. Vitray Tamás a színésznőt hosszú betegsége alatt rendszeresen látogatta a kórházban. A tévés és Földi Teri 10 éveig voltak házasok.

Vitray Tamás a Story magazinnak beszélt a nemrég elhunyt Földi Terivel való házasságáról. Vitray egy közös ismerősük révén, véletlenül találkozott a színésznővel, aki azonnal megtetszett neki. Még aznap megnézte a színésznőt egy darabban, majd együtt elmentek táncolni.

„Én épphogy tudogattam táncolni, nem sokkal korábban vettem magánórákat, gondolván, hogy a tévés szakmában ez nélkülözhetetlen. Felkértem Terit, és ahogy átkaroltam, éreztem, hogy nemcsak én őhozzá, de ő is vonzódik hozzám. Hajnalban hazakísértem az albérletébe, szívesen felmentem volna egy italra, de ő a kapuban elköszönt: ne rontsuk el ezt az estét, olyan szépen indult… Igaza volt. Nagyon tetszett nekem ez a lány”– idézte fel az emléket.

Vitray Tamás azonban ekkor még házas volt, és bár otthon bevallotta, hogy szerelmes, végül családjával maradt. Vitray és Földi Teri tizenhárom évig nem találkoztak, a Vígszínház társulatának csehszlovákiai vendégszereplésén futottak újra össze.

A tévés ezután már elköltözött otthonról, de azt mondja, nem emlékszik, pontosan mikor vette feleségül a színésznőt. Tíz évig éltek együtt, Vitray szerint felesége ezalatt az idő alatt megkeseredett, mert pályája nem hozott hasonló örömöket. Ez a magánéletét is befolyásolta, és amikor a férje életébe belépett egy új szereplő, némiképp apatikusan vette tudomásul az újságíró szerint.

„Talán nem is nagyon lepődött meg, amikor ismét a válásról kellett döntenie. Ma úgy érzem, sosem válunk el, ha nem beletörődéssel fogadja, hanem küzd a házasságunkért. Akkor talán egyetlen indulatos szó, egyetlen összezördülés nélkül éljük le együtt az életünket”– mondta.

Már nem ismerte meg volt férjét

Válásuk után 30 évvel, amikor már Földi Teri nagyon beteg volt, Vitray Tamás meglátoggata a kórházban. A színésznő mosolyogva fogadta volt férjét,  jókedvű volt, és amikor a legendás tévés arra kérte, menjenek sétálni az udvarra, nagyon nevetett.

„Ránéztem, Rézike, én a te volt férjed vagyok! Újra csak nevetett. Már nem ismert meg”– emlékezett vissza Vitray, aki az utolsó napokban a színésznő mellett volt.

Kállay Boritól is elvált

Tavaly novemberben derült ki, hogy Kállay Bori és Vitray Tamás válnak. A tévés ma egyedül él belvárosi lakásában. A LikeNews.hu cikkeit a sztárpár válásáról itt tudod elérni.

Kiemelt kép: Vitray Tamás – Forrás: LikeNews montázs