Battonyán egyszerre hagyta ott a munkahelyét az összes kézbesítő, így nincs aki kivigye a leveleket a Békés megyei településen.

Az egyik volt postás azt nyilatkozta az RTL-nek, hogy évekig volt kézbesítő a hatezer fős településen, néhány hónapja bővítették a körzetét, de a fizetésén nem emeltek. Havi 130 ezer forintot vitt haza. Négy munkatársával együtt azért hagyta ott a postát, mert nem bírták a többletfeladatokat.

Az állami vállalat azt írta a csatornának, folyamatos a munkaerőtoborzás és minden megtesznek, hogy időben kézbesítsék a küldeményeket az országban.

Egy másik város, Tápiószele polgármestere viszont ma azt mondta, náluk már hivatalos dokumentumok is késve érkeznek.

Kelebián nemrég öngyilkos lett a postahivatal vezetője. Búcsúlevelében áldatlan munkahelyi körülményekről számolt be, hosszan sorolta a postások problémáit. Azt írta, haláláért egyedül „a Magyar Posta felel”. A LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen az esetről.

Tavaly novemberben a BudaPestkörnyeke.hu írt arról, hogy mint 100 embert bocsát el a Magyar Posta, miközben nincs aki kivigye a leveleket. Ezt a cikket itt tudod elérni.

Kiemelt kép: battonyai postahivatal – Forrás: RTL klub