A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy 2020. június 18-án elhunyt Benedek Tibor, legendás magyar vízilabdázó. A sportoló életének 48. életévében távozott súlyos betegség után. Benedek Tibor halála megrendítette a magyar sportvilágot, de külföldön is rengetegen gyászolták.

Tudták, hogy beteg

„A vízilabdás társadalomban régóta tudtuk, hogy beteg, nagyon beteg, csak úgy voltunk vele, hogy ha valakivel kapcsolatban az ember csodában reménykedett, akkor ő volt az – mondta egyik legjobb barátja, Lévai Balázs tavaly nyáron. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szűk családi körben temették el

Benedek Tibort tavaly nyáron szűk családi körben búcsúztatták el, ám a rajongóknak lehetőséget adtak, hogy az augusztusi Magyar Kupa döntője előtt a Margit-szigeten a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában ők is megemlékezhettek róla. KAPCSOLÓDÓ! Szűk családi körben búcsúztatták – eltemették Benedek Tibort

Megnyugvást keresett

2019 decemberében Erdélyben járt Benedek Tibor. A vízipólós, két hétig, felesége nélkül, egyedül keresett megnyugvást. Halála előtt fél évvel Erdélyben járt a vízilabdázó. Többek közt Varga Péter Ákosnál a Hargita alján, Székelyvarág határán. A férfi szerette volna bemutatni az ott élőknek, de Tibor kérte, hogy ne verjék nagydobra az ottlétét, pihenni szeretne, egyedül lenni.

Családja vele volt az utolsó óráiban

A családot Benedek Tibor halála előtt késő éjszaka értesítették a Korányi Sándor utcai kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében.

Kemény Dénes megható fotót tett közzé

Kemény Dénes közel egy évvel később sem tudja feldolgozni Benedek Tibor halálát. A szövetségi kapitány egy fotóval emlékezett meg egykori játékosáról. „Mindent, amihez hozzáfogott 110 százalékkal csinálta” – írta Kemény Dénes Benedek Tiborról.

A halála után nyilatkozott

„Amikor Tibi elhunyt, egy órán belül megtudtam” – mesélte elcsukló hangon a Kiskegyednek a Kemény-legények egykori kapitánya tavaly. „Hajnalban sms-ben értesített az orvosa, hogy a szervezete feladta a harcot. Amikor az intenzívre került és nagyon negatívnak tűnt az orvosi vélemény, tudtuk, hogy ez elkerülhetetlen, de akkor sem lehetett arra felkészülni, hogy ő nincs többé. Én és az egykori csapattársai is az utolsó pillanatig reméltük, hogy majd ezt is megoldja, mint eddig mindent az életében”

Már nem tudta felköszönteni a születésnapján

Kemény Dénest tavaly nyáron, június 14-én Benedek Tibor már nem tudta felköszönteni. „Június 14-én volt a születésnapom, és mivel idén már nem tudott SMS-ben sem felköszönteni, akkor éreztem, hogy itt már nagyon nagy a baj – mondta” – mondta akkor az egykori kapitány. OLVASD EL EZT IS! Sohasem felejtik: halála után is hatalmas elismerésben részesült Benedek Tibor

Három gyermek édesapja volt

Tibornak első házasságából született egy lánya Ginevra, aki Olaszországban élt az édesanyjával, valamint második feleségétől Epres Pannitól két gyermeke született: Mór és Barka. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: ÚKTV