A sportéletben szinte nyílt titokként kezelték, hogy Benedek Tibor súlyos beteg, csütörtöki halálhírén mégis mindenki megdöbbent.

Csütörtök hajnalban elhunyt Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó. A sportoló régóta súlyos beteg volt. Májusban jelentette be, hogy visszavonul, erről a LikeNews.hu ebben a cikkében írt részletesen.

„A vízilabdás társadalomban régóta tudtuk, hogy beteg, nagyon beteg, csak úgy voltunk vele, hogy ha valakivel kapcsolatban az ember csodában reménykedett, akkor ő volt az – mondta egyik legjobb barátja, Lévai Balázs.

„Talán a tavasz végén tudtam vele érdemben utoljára beszélni. Az az igazság, hogy az utolsó időszakban Tibor inkább az írásban küldött üzeneteket preferálta, érthető, hogy nem nagyon szeretett volna beszélni. Ezért inkább csak SMS-eztünk.
Amikor csütörtökön reggel megtudtam, hogy meghalt, a szemem előtt néhány másodpercre egy törékeny, szeretnivaló, mosolygós kisbaba képe jelent meg. Ez volt tehát az első kép, amely végigfutott előttem. Aztán sorjázni kezdett a többi emlék.” – így emlékezett a sportolóra Kemény Dénes.

Faragó Tamás, olimpiai bajnokot megdöbbentette a hír.

„Fájdalmas, tragikus, döbbenetes… Tudtuk, Tibi milyen feladat előtt áll, de azt gondoltuk, annyira különleges személyiség, hogy alkalmas még arra is, hogy az orvosi diagnózisokat felülírja. Mindig úgy gondoltuk, csodalény, hiszen a tehetsége mellett egész pályája során a legszorgalmasabb is volt, ez emelte a világ legjobbjává. Az egészben a dráma, hogy igenis tudtuk, ez a hír meg fog érkezni, mégis mellbevágott mindannnyiunkat. Nemcsak arról van szó, hogy elveszítettünk egy fantasztikus vízilabdázót, edzőt, hanem az embert, fiatal családapát is. Lehet azt mondani, a karrierje során sokszor szerencsés volt, ám most nagyon nem. Minden nap, amikor találkoztunk és beszélgettünk, tudta ő is, én is, hogy mi a helyzet, de ha a férfiak beszélgetnek, csak arról szólnak, hogy mi van a jelenben és mi lesz a jövőben, úgy tesznek, mintha semmi baj sem lenne…” – írta Faragó Tamás.

Édesapja, Benedek Miklós színész 2016-ban, amikor Kossuth-díjat kapott egy nagyon kedves történetet mesélt el fiáról: „Tibor gyönyörűt mondott nekem: ‘Annyit gondolkodtam, apu, hogy mit kívánjak jobban, olimpiai bajnok legyek mint szövetségi kapitány, vagy te megkapd a Kossuth-díjat. Inkább azt szerettem volna, hogy te megkapd a Kossuth-díjat.’ Így köszöntött fel engem, ezzel a mondattal.”

Benedek Tibornak három gyermeke született, Ginevra, Barka és Mór. Második felesége, Epres Panni modell.

Kiemelt kép: Benedek Tibor – Forrás: MTI/Koleszár Szilárd