Egy nő annyira összeveszett egy kisbolt őrével, hogy az durván meglökte Budapesten a Bartók Béla úton az egyik kisboltban.

B. Ibolya a Ripostnak nyilatkozott, hogy reggel otthon hagyta a maszkját, majd a szokásos kisboltjába ment volna reggeliért.

A biztonsági őr figyelmeztette, hogy nem tartózkodhat enélkül az üzletben, mire a nő biztosította, hogy eltakarja az arcát, és siet az akkor üres boltban. 

„Felszólított, hogy azonnal távozzak az üzletből. Erre már én is felkaptam a vizet, mondtam, hogy ne beszéljen így velem. Erre kiabálni kezdett, mire ledobtam a kosarat és kimentem.

Ahogy kiléptem mellette, két kézzel lökött rajtam egyet. A kezemre estem, ami borzasztóan fájt. Feltápászkodtam és sírva mentem a szemközti villamosmegállóba, ott javasolták, hogy hívjak mentőt és rendőrt” – mondta. 

Kórházba szállították, és kiderült, hogy a hölgy jobb csuklója eltört, a kezét begipszelték. A lap értesülései szerint kórház hivatalból megtette a feljelentést.

Idős nő támadt egy másik asszonyra

A Facebookon számos hasonló esetről számolnak be, egy nő például egy másik asszonyt és a 17 éves lányát fújta le gázsprével, mert nem viseltek maszkot.

„Hétfőn, dél körül a 202E busz Rákoskeresztúr városközpont megállójánál leszálláskor egy idősebb hölgy utas odaszólt egy anyának, aki a lányával utazott maszk nélkül, hogy miért nem használja azt a járművön.

Szó szót követett, a néni odament a sofőrhöz, hogy miért nem szólítja fel az utasokat a maszk használatára. A sofőr azt válaszolta, hogy ő nem hatóság, mire a néni elővett egy gázsprét és ráfújt az anyára és a lányára. A mellette álló utas szerencsére leállította. A fél busz köhögött, mire elindultunk” – számol be Edit a közösségi oldalán.

Ha nincs maszk, nem indul a metrópótló

„Felszálltam a buszra és a sofőr beszólt a mikrofonba, hogy azonnal vegyek fel maszkot. Mivel az utasok között többen nem viseltek maszkot, sőt a sofőrön sem volt, úgy gondoltam, ez nem lehet probléma.

A sofőr úgy döntött, nem megy tovább, így a megállóban várakoztunk, ami már a többi utasnak sem tetszet” – írja egy sokak által kommentált posztban egy egészségügyi dolgozó, aki azt nehezményezte, hogy maga a sofőr sem viselt maszkot.

Döntő szerepünk lesz a második hullám megelőzésében

A lakosságnak döntő szerepe lesz a koronavírus-járvány második hullámának megelőzésében Magyarországon – mondta Vályi-Nagy István, a Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének főigazgatója az M1-en.

A főigazgató kiemelte: a világban számos jele van annak, hogy a járvány második hulláma talán nem lesz elkerülhető, ezért nagyon fontos, hogy a lakosság továbbra is védekezzen, és az emberek tartsanak egymástól távolságot.

Kiemelt kép: illusztráció – forrás: MTI