Futurisztikus a népautó Golf nyolcadik, legújabb generációja. A műszerfala teljesen digitális, olyan, mint egy úrhajó. Az autó szoftvereit pedig úgy lehet majd frissíteni, mint egy mobiltelefont. Nemsokára az agglomeráció útjain is találkozhatunk vele.

Most hivatalosan is megmutatták két vázlaton, hogy milyen a Volkswagen Golf legújabb, nyolcadik generációs változata. Az egyik legfontosabb változás, a méretek növekedése ezeken nem igazán látszik, sőt, az arányok is torznak tűnnek, viszont az egyértelmű, hogy a tervezők igyekeztek megtartani a Golf korábbi jellegzetességeit – írja a Totalcar.hu.

A Golf Európa egyértelmű kedvence volt az elmúlt évtizedek során, és a VW vezetői nyilván szeretnék, ha így is maradna. Így itt is megtartották az olyan jellegzetességeket, mint a közel függőleges hátfal, a vaskos hátsó tetőoszlop, és a gömbölyded orr-rész.

Egyelőre csak sejthető, és ezen a téren a vázlatok alapján sem jutunk közelebb az igazsághoz, hogy a Golf VIII-as méretben is behozza a kategóriájához képesti lemaradását. Az új modell hossza 4,5 méter lesz, ami várhatóan jelentős belsőtér-növekedést hoz majd.

Belül azonban nem ez lesz a legfeltűnőbb változás, hanem a technológia-váltás, ami leginkább a műszerfalon lesz tetten érhető. A belső téri vázlaton már egy olyan digitális műszerfal látható, amelyen a főszerep az érintőpaneleké, nyomógombok alig maradtak rajta.

Ilyen érintőkijelzős fedélzeti rendszereket a VW eddig is kínált, de ilyeneket eddig csak a legjobban felszerelt változatokhoz adtak alapáron, vagy méregdrága extraként lehetett beszerezni, ami az alapváltozatokat elavultnak mutatta.

A Golf VIII lesz az első VW, amely már tartalmazza a távoli frissítés lehetőségét is, azaz az autót szoftveresen is naprakészen tarthatják a teljes modellciklus alatt, sőt, akár az után is.

Képek: Golf VIII – Forrás: Volkswagen