A legtöbben annak alapján választanak helyszínt, hogy hova menjenek nyaralni, hogy van-e víz a közelben, és általában a tengerpart mindenki vágya. Van azonban egy másik csoport is, aki inkább a hegyekben szeret barangolni.

Természetesen vannak, akik mindenből egy kicsit szeretnének, városokat is nézni, felfedezni új tájakat, de mellette jól esik a megmártózás a tenger hűs habjaiban is. Ugyanakkor van egy nagyon kis szelete az utazó közönségnek, akik a botanika lelkes imádói. Számukra a botanikus kertek, nemzeti parkok, tájvédelmi körzetek igazi kincsek, amelyeket feltétlenül be kell járni.

Európa híres botanikus kertjei

Elképzelhető, hogy ahol találunk botanikus kertet, ott nem feltétlen van számunkra megfelelő szálláslehetőség. Mindenképpen érdemes alapos kutatást végezni. Az Utazásszervező olaszországi kínálatához kapcsolódóan is találhatunk mesés kerteket. Az oldal számtalan kritérium alapján könnyíti meg nekünk a nyaralási helyszínek szerinti keresést, nagyon sok ismérv van, ami alapján tovább tudunk szűkíteni.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mivel a virágoskertek látogatása nem minden korosztály szíve csücske, ezért ha például családosan megyünk egy ilyen hely közelébe nyaralni, akkor érdemes a velünk együtt utazók számára kitalálni alternatív programokat, hogy amíg mi a kertekben sétálunk, addig ők se unatkozzanak.

Parkok, arborétumok, üvegházak

Egy-egy ilyen botanikus kert temérdek csodát rejt magában. Vannak, amelyek csak parkok, benne tökéletesre nyírt bokrokkal, fákkal, szimmetrikus, szinte labirintusszerű ösvényekkel. Más kertekben üvegházakban is nevelnek növényeket, természetesen ezek is látogathatók ilyenkor.

Szerencsére Európa bővelkedik a szebbnél-szebb botanikus kertekben. Németország, Anglia, Spanyolország, bárhova utazhatunk. Ha pedig össze akarjuk kötni némi fürdőzéssel is a növényvilág felfedezését, és nem akarunk messzire utazni, akkor leginkább Franciaország, vagy ami még közelebb van, Olaszország kertjeit javasoljuk.

Franciaország és Olaszország kertjei

Vannak szervezetek, akiknek az a feladatuk, hogy évről-évre vagy bizonyos időszakonként rangsorolják ezeket az elképesztő természeti képződményeket. Franciaország és Olaszország mindig élen jár ezekben a rangsorokban. Franciaországban a Loire-menti reneszánsz kastélyok és a hozzájuk kapcsolódó kertek sokak bakancslistáján szerepelnek.

Olaszország egyik legszebb reneszánsz kertjében, a veronai Giardino Giustiban még maga Mozart és Goethe is sétálgatott. A páratlan szépségű természeti csodát különleges fafajták, szobrok, szökőkutak teszik teljessé. Sőt, még barlangok is találhatók itt.

A geometrikus elrendezésű Boboli dombon elhelyezkedő kert Firenzében található. Nevét is erről a dombról kapta, Giardino di Boboli néven vált közismertté. A szövevényes kertben még egy kis tó is található, és mindez egy gyönyörű építmény, a Pitti-palota mögött.

Egy nyaralás, melynek része lehet egy botanikus kert látogatása, mindenképpen felejthetetlen élményt fog nyújtani. A szállás kiválasztásához érdemes az Utazásszervező oldalain keresgélni.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon már 600 ezren olvassák.