Kedden érkezik a bankszámlákra az idei nyugdíjprémium és nyugdíj-kiegészítés. Minden nyugdíjas és nyugdíjszerű ellátásban részesülő kap nyugdíjprémiumot, amelyet a novemberi ellátással együtt fizetnek ki. Lesz, akinek 190 ezer forinttal több pénz érkezik a számlájára.

Kedden írják jóvá a bankszámlákon a szokásos havi nyugdíj mellett a nyugdíjprémiumot és az infláció miatti egyösszegű kiegészítést.

Akik átutalással kapják a nyugdíjukat, azoknak a szokásos 12-én, azaz kedden jön meg a nyugdíjprémiummal és nyugdíjkiegészítéssel megtoldott járandóság, akiknek pedig a postás viszi, a menetrend szerinti napon szintén több pénz üti a markukat.

Abban az esetben, ha a postás nem találja otthon a címzettet, akkor értesítőt hagy hátra, amelyen szerepel, hogy melyik postán és meddig vehető át a nyugdíj. Ilyen esetben a személyazonosságot igazolni kell az átvételhez.

Lesz olyan nyugdíjas, aki a szokottnál 190 ezer forinttal több járandóságot fog kapni, másoknak viszont 10 ezer forinttal kell beérniük . Az mfor.hu számítása szerint a következőképpen alakulnak a kedden kapott kiegészítsék:

  • 28 500 forintos járandóság esetén 2394 forint lesz a kiegészítés mértéke, prémiumként pedig 7837 forintot kapnak az érintettek. Ez összesen 10 232 forint.
  • 100 ezer forintos nyugdíjnál 30 400 forint, egy 200 ezresnél 38 800, egy félmilliósnál pedig már 64 ezer forintnyi pluszjuttatással lehet kalkulálni.
  • a milliós nyugdíjak esetében pedig szinte egy havi teljes fizetésnek megfelelő összeget kapnak az érintettek pluszba, igaz, ők nem sokan vannak

Az ünnepi időszakra felkészülés jegyében az idén is korábban érkezik a decemberi nyugdíj. Akiknek bankszámlára érkezik az ellátás, azok már december 3-án megkapják a szokásos havi járandóságukat.

Kiemelt kép: depositphotos.com