Olyan támogatást kapnak a fiatalok 2022-ben, amire az ország történetében még nem volt példa: a kormány bevezeti a 25 év alattiak személyijövedelemadó-mentességét – mondta a kormányszóvivő szerdán a Facebookon megosztott videójában.

Ezt jelenti

Szentkirályi Alexandra elmondta, a támogatás egy átlagos kereset mellett havonta akár 40 ezer, éves szinten pedig félmillió forinttal többet jelent. “Ez pedig a legjobbkor jön, ugyanis akkor van a legnagyobb szükség a támogatásra, amikor valaki elkezdi a karrierjét, az első vállalkozásba kezd, vagy éppen családot alapít” – hívta fel a figyelmet. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A koronavírus a fiatalokat sem kímélte

Hozzátette, a koronavírus-járvány szinte egyik országban sem kímélte a fiatalokat és több százezren váltak munkanélkülivé Európában. Magyarországon azonban ez nem így történt, hiszen itt a kormány megvédte a fiatalok munkahelyeit is, például a gazdaságvédelmi akciótervvel vagy bértámogatással.

FRISS! Ez most mindent eldönthet: ezeken a válaszokon múlhat, hogy mikor nyit újra az ország

SZJA mentesség

Szentkirályi Alexandra az szja-mentességet a gazdaság-újraindítási akcióterv egyik legfontosabb pontjának nevezte, ami évente mintegy 280 ezer fiatalt érint, nem számolva a diák- vagy gyakornoki munkát végzőket.

Ösztönzi a munkavállalást

“Ez amellett, hogy segít és ösztönzi a munkavállalásukat, jelentősen növeli a bevételüket, megkönnyíti a mindennapokat” – hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az egyre több munkalehetőség, a növekvő bérek, a széles körű otthonteremtési és családtámogatások olyan “bőkezű” támogatási rendszert és jövőképet nyújtanak a magyar fiataloknak, amely sok előttük járó generációnak nem adatott meg.

Ez is érdekelhet: Újabb 94 áldozatot követelt itthon a covid, rengeteg az új fertőzött, a kormány szerint csak így lehet lazítani majd

Itt a teljes videó:

Orbán Viktor beszélt róla először

A teljes jövedelemadó-mentességről egyébként Orbán Viktor beszélt először még január közepén. A miniszterelnök a Kossuth rádiónak adott interjújában említette először ezt a tervet. Akkor egész pontosan ezt mondta: „Legkésőbb 2022. január 1-jétől azoknak a fiataloknak, akik még nem töltötték be a 25. életévüket, teljes jövedelmadó-mentességet adunk”.

2022

Ez pedig teljes szja-, illetve járulékmentességet jelent, elősegítendő a munkába lépést és a foglakoztatottság javulását. Orbán végezetül az interjúban azt mondta: „Ezt legkésőbb január elsejével szeretném elindítani”. Végül hozzátette: „Ha ez sikerül, az egész válságkezelési program sikeres lesz”. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció, Freepik