Délutáni iszogatás után fejbe rúgta áldozatát a 29 éves férfi. Előzetesen azt mondta, hogy az áldozat leesett a padról. Az 58 éves férfi 2 nap múlva meghalt.

Whiskyt ittak a cimborák

Három férfi egy üveg whiskyt ivott meg 2019. július 12-én délután az egyikük pilisvörösvári házában. Miután az ital elfogyott úgy döntöttek, elsétálnak a Vásár térre, szétnéznek, dumálgatnak, hátha összeakadnak további ismerősökkel, írja a BudapestKörnyéke.

Cigit kért a parkban

A nyári estén többen ücsörögtek a padokon, az egyiken egy idős férfi, aki a három fős társaságtól cigarettát kért és kapott. A szemtanúk beszámolója szerint érthetetlen módon ezután szitkozódni kezdett, állítólag elhagyta a száját egy „Ördög vigyen!” mondat, mire a társaság egyik tagja, a 29 éves B. Mihály hozzálépett és válaszul fejbe rúgta.

Leesett a padról

Az áldozat ledőlt a padról és elvesztette az eszméletét. Miközben a mentőket hívták, próbálták újraéleszteni. A helyszínen senki nem jelezte a támadást, a bejelentés egy rosszul lett férfiről szólt. Az akkor 58 éves férfi kórházba került, életét azonban nem sikerült megmenteni, két nappal később meghalt.

Eljárás indult a haláleset miatt

Halála körülményeinek tisztázására közigazgatási hatósági eljárás indult, ám később a rendőrök olyan információkhoz jutottak, amelyek bűncselekmény gyanúját alapozták meg.

Ez is érdekelhet

“A kutyák érezték, hogy merre ment, de egy tanyánál a disznók miatt elvesztették a nyomát” – eltűnt egy 27 éves kétgyermekes édesapa

Bántalmazták az elhunytat

Az elhunyt pártfogójának tett bejelentést, hogy az idős férfit bántalmazták. Később az igazságügyi orvosszakértő erőszakosan elszenvedett halált, eséstől, ütéstől vagy ütődéstől származtatható kemény-, és lágyagyhártya alatti vérzést, agyzúzódást, koponyaűri nyomásfokozódást állapított meg. Halált okozó testi sértés gyanúja miatt indult nyomozás a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán.

Egy 29 éves férfit került gyanúban

A nyomozók megkeresték és kihallgatták a lehetséges tanúkat, a beszerzett adatok a 29 éves B. Mihály bűnösségére mutattak. A férfi panaszt tett a gyanúsítás ellen, tagadta a bűncselekmény elkövetését, vallomása szerint látta a padról leeső férfit, akin csak segíteni próbált.

Eljárás indult a férfi ellen

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai a B. Mihály ellen halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást befejezték, a keletkezett iratokat megküldték az ügyészség részére.

Kiemelt kép: illusztráció