Szerdán a Velencei-tónál fülest kaptak a rendőrök és megállítottak egy drogdílert, nem állt meg, elütött egy rendőrt, lövöldözés lett, majd autós üldözés, végül elkapták a menekülőt. Kiderült, hogy egy nagyobb hálózat tagja, nem sokkal később egy fővárosi lakásban elfogtak egy másik férfit is, 25 kiló marihuána és rengeteg pénz volt nála.

Tudták kit kell megállítani

Fülest kaptak a rendőrök és a feltételezett kábítószer-kereskedő autóját akarták megállítani a november 18-án 14 óra 30 perc körül egy parkolóban Velence belterületén. A férfi nem állt meg a rendőri jelzésre; gázt adott, és elsodort egy nyomozót, aki könnyebben megsérült.

Rálőttek a zsaruk

A rendőrt biztosító egyik kollégája egy célzott lövést adott le a menekülő gépkocsi kerekére, de a dílert ez sem állította meg.Az autó – nyomában a felderítőkkel – tovább száguldott, végül néhány kilométerrel távolabb, Nadap és Lovasberény között tudták a rendőrök megállásra kényszeríteni.

Hat kiló drog volt az autóban

A gárdonyi lakhelyű férfit elfogták, gépkocsijából mintegy hat kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot foglaltak le a BRFK felderítői.

Hálózat tagja volt

Kiderült, hogy a férfi egy hálózat tagja volt. Nem sokkal később a budapesti rendőrök őrizetbe vették azt a férfit is, akitől a Velencénél elfogott díler vehette a kábítószert.

Egész éjjel dolgoztak a rendőrök

Egész éjjel dolgoztak a Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztály, Kábítószerbűnözés Elleni Osztály munkatársai a kábítószer-kereskedelem miatt indult bűnügynek a felgöngyölítésén és sikerrel jártak.

Budapestre értek a szálak

A nyomozók még aznap éjjel a 9. kerületben elfogták azt a szerb férfit is, akitől a megalapozott gyanú szerint a drog származott.

IKEÁ-s táskában volt a drog

A férfi lakását átkutatva további 32 kilogramm kábítószergyanús növényi anyagot, csaknem nyolcmillió forintot és két gépkocsit foglaltak le. Egy nagyobb tétel kék Ikeás táskába volt bepakolva.

100 milliós fogás

A két helyszínen talált marihuána feketepiaci értéke körülbelül százmillió forint. Mindkét gyanúsítottat kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe a BRFK nyomozói.

Itt a rendőrség videója az elfogásról

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából