Orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát  egy férfi, hogy bejusson a lakásokba és onnan értéktárgyakat tulajdonítson el. A szélhámost elítélték.

Trükközött az idősekkel

Egy férfi még 2018. július 16-án délután trükkös módszerrel jutott be Budapest 3. kerületében, egy Kunigunda útjai lakásba – írja a Kékvillogó.

Ellopott 50 ezer forintot

A férfi önkormányzati dolgozónak adtak ki magát, és azt állította, hogy azért küldték ki őt, mert a mellettük lévő építkezés miatt keletkezett kárukat megtérítik, de előtte fel kell mérnie a lakásban a hibákat. A férfi lefotózta a repedezéseket a falon, majd egy pohár vizet kért. Ekkor a sértett után ment a konyhába, és az asztalon lévő pénztárcából ellopott közel 50 ezer forintot, majd távozott.

További bűnügyi híreket itt olvashatsz!

20 idős embert károsított meg

K. Krisztián 2018 júliusától elfogásáig 20 idős személy sérelmére követett el hasonló bűncselekményt Budapesten.

Többféle szakembernek adta ki magát

A 42 éves  férfi orvosnak, kárfelmérőnek, biztosító dolgozójának, lakásszövetkezet alkalmazottjának, vagy éppen ügyvédnek adta ki magát, így jutott be a sértettek lakásába, majd a figyelmüket elterelve értékeket, főleg pénzt lopott el több mint 1,5 millió forint értékben. K. Krisztián nemcsak készpénzt, hanem ékszert, pénztárcát, bankkártyát is lopott.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!

Lopott bankkártyát is használt

A férfi többször vett vagy kísérelt meg pénzt felvenni a megszerzett bankkártyákkal. A rendőrség a „trükkös tolvajt” 2019. március végére azonosította és elfogta.

3 év 8 hónap fegyházra ítélték

Az ügyészség a férfi, mint többszörös visszaeső ellen több rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás, csalás bűntette, illetve más bűncselekmények miatt emelt vádat, a bíróság pedig bűnösnek mondta ki a férfit minden vádpontban, túlnyomórészt a vád minősítésével egyezően, és ezért a vádlottat 3 év 8 hónap fegyházbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta.

A féri ügyvédje fellebbezett

Az ítélet nem jogerős, az ügyészség a nagyszámú halmazati cselekményre is figyelemmel súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett. A vádlott a másodfokú eljárásban bűnügyi felügyelet alatt áll.

Kiemelt kép: illusztráció