Jelenleg a Heim Pál gyermekkórházban lábadozik Balázs, aki a hétfői budapesti 15. kerületi lakástűzben elvesztette imádott nagyszüleit. A BRFK munkatársai meglepték a kisfiút.

Ajándékokat kapott

Játékautóval és egy tablettel lepték meg Balázst a budapesti rendőrök a kórházban.

Kapcsolódó!

A nagypapa mentette meg az unokája életét a budapesti XV.kerületi tűzben: nem tudni mi lesz a kisfiú sorsa

A nagyszülei nevelték

Az árván maradt fiút a nagyszülei nevelték, mert édesanyja születésekor lemondott róla.

Korábbi lakótársuk gyújtotta a tüzet

A gyanú szerint a nagyszülők és a kisfiú korábbi lakótársa okozta a tüzet, akivel több alkalommal is kerültek összetűzésbe.

Elaludtak a nagyszülők a 12 éves kisfiúval

A 12 éves fiú elmondása alapján ezt követően a 60 éves asszony adott lakáskulcsot M. Andrásnak, aki azt mondta, hogy elugrik valahova, de még az este folyamán visszamegy. A házaspár és a gyerek is elaludt, a fiú nem tudta megmondani, hogy M. András valóban távozott-e.

Tüzet csinált a bejáratnál

Hajnal 3 órakor a melléképület tűzjelzője megszólalt, nagy volt a füst és a kijárat felé a lakók nem tudnak menekülni. Az asszony segítséget kérve hívta a tulajdonost, aki a hatóságokat értesítette, odasietett, de amikor kinyitotta az ajtót, a hő több méterre hátra vágta őt és a bent lévőkön már nem tudott segíteni.

A tetőről kiabált a kisfiú

A segélyhívásra hét egységgel indultak a helyszínre a budapesti rendőrök; a rákospalotai járőrök négy perc alatt az égő házhoz értek, ahol a tetőről egy kisfiú segélykiáltását hallották. A járőrök a 12 éves gyereket levették a tetőről, majd átadták a mentőszolgálat munkatársainak.

A rendőrség felvétele

“Egy pillanat alatt veszített el mindent Balázs (…), és bár tudjuk, hogy nagyszüleit, akik a világot jelentették neki nem adhatjuk vissza, szerettünk volna tenni valamit, hogy érezze, nincs egyedül ebben a nagy világban” – írta a Budapesti Rendőr-főkapitányság a posztjában.