Mint ahogan azt a LikeNews is megírta elkapta a koronavírust Józsefváros polgármestere, Pikó András.

Kórházba került

Nem sokkal később érkezett a hír, hogy a polgármester kórházba került, pedig eleinte otthonában gyógyult.

Tüdőgyulladásra utaló jelei voltak

Pikó András azt írta, október 23-án délután jelentkeztek nála a tüdőgyulladásra utaló tünetek: száraz köhögés, enyhe láz és néha az elviselhetetlenségig fokozódó izomfájdalom. Kedden aztán kiderült, hogy nincs tüdőgyulladása.

Eddig otthonában gyógyult

A politikus , akinek saját bevallása szerint a „súlyosabb lefolyású koronafertőzés jutott” – eddig otthonában lábadozott, azonban legfrissebb Facebook-bejegyzése szerint mostanra kórházba került.

A Szent Lászlóban kezelik

„Az elmúlt napok kimerítettek, pedig otthon, a szeretteim ápoltak, a legnagyobb gondossággal. Ezt most egy időre felváltja a Szt. László Kórház elhivatott orvosainak és szakdolgozóinak ápolása. Köszönöm nekik, amit értünk tesznek. Rengeteg jó kívánságot, biztatást kaptam az elmúlt napokban. Köszönöm mindenkinek!” – írja legfrissebb posztjában Pikó András.

A családja is elkapta

A polgármester Facebook oldalán egy bejegyzést tett közzé, arról, hogyan érzi most magát. Pikó a közösségi oldalán írt bejegyzésben arról is beszámolt, hogy a családja, felesége és ikerfiai is megfertőződtek.

Plusz oxigént is kapott

Nála a CT vizsgálat tüdőgyulladást mutatott, emellett arról is beszélt hogy ő maga plusz oxigént is kapott, hogy könnyebben tudjon lélegezni, illetve egy kísérleti gyógyszert és szteroid kezelést. Hozzátette nagyon jó kezekben van, és bízik a mihamarabbi gyógyulásban.

Ezt üzente

„Köszönöm mindenkinek, aki a hogylétem felől érdeklődött az elmúlt napokban. Rengetegen voltak, sokukra nem jutott idő, most így egyben jöjjön a válasz. A feleségem és az ikerfiaim is elkapták a koronavírust, a srácok tünetmentesek, a párom fáradékony, enyhe tünetekkel otthon van.”

Ilyen állapotban van most

„Én pénteken kerültem a Szent László Kórházba, délután készült tüdő CT, amely covid tüdőgyulladást mutatott ki. Tényleg leírhatatlan, amikor vennéd a levegőt, de nincs elég. Plusz oxigént kapok folyamatosan, valamint egy kísérleti gyógyszert és szteroid kezelést. Az eddigi tünetek többsége elmúlt, csak a köhögés és a nehéz légzés maradt. Nagyon jó kezekben vagyok, reméljük a szervezetem ezzel a sok segítséggel legyőzi a vírust.” – írta közösségi oldalán.

Kiemelt kép: Pikó András