Egyre többen gondolják úgy, hogy a kertbe nemcsak néhány széket tesznek egy asztallal vagy egy sima ülőgarnitúrát, hanem a közös étkezéseket is jó lenne kihelyezni a szabadba. Ezek az alkalmak azonban nem csupán néhány percesek, fontos, hogy minél nagyobb kényelemben tudjátok elfogyasztani az ebédet vagy a vacsorátokat. Emiatt pedig kiemelt figyelmet kell annak is szentelni, hogy milyen minőségű kültéri étkezőszett mellett teszitek le a voksotokat.

A következő cikkben megmutatjuk, milyen szempontok szerint érdemes válogatni, valamint hogy milyen előnyei vannak a rattan garnitúráknak.

Felhasználási szokások

Ez egy kétélű fegyver. Te választod ki, hogy milyen bútort veszel, de a kiválasztott bútor utána alapjaiban határozza meg, hogy mire fog ténylegesen szolgálni a hely. Ha tudod, hogy főként szabadtéri sütögetéshez fogjátok használni a teraszt, és az ételeket is ott szeretnétek elfogyasztani, akkor értelemszerűen egy étkezőszett a logikus választás. De mi van akkor, ha elcsábulsz egy ülőgarnitúra irányába? Csak mert jobban illik az általad elképzeltekhez. Probléma nincs ezzel sem, de borítékolható, hogy a teraszon sokkal kevesebb közös étkezés lesz, mint amit eredetileg terveztél, mivel ezen kényelmetlen lesz az egész procedúra. Tehát mindig érdemes tartani magad az eredeti elképzelésekhez.

Neked is kerti bútorra lenne szükséged, de még nem tudod, milyen irányba indulj? Válogass a SpaTrend kültéri garnitúrái közül, és találd meg az igényeidnek leginkább megfelelő darabot!

Környezeti elemek

Alapvető, de azért érdemes kiemelni, hogy a rendelkezésre álló hely pontos ismeretében érdemes csak elkezdeni válogani, mivel az alul- és a túlméretezés is igen kellemetlen tud lenni. Ezenkívül jó, ha azzal is számolsz, hogy jellemzően milyen az időjárás a környéketeken, milyen adottsággal bír a terasz, ahová az étkezőgarnitúrát helyezni tervezed. Például a szeles zugokba fontos szempont, hogy könnyen tisztítható bútort válassz, hiszen sokkal több por fog ezekre kerülni, mint a szélárnyékban elhelyezett társaira. A rattan bútorok például nagyon jól bírják az ilyen helyzeteket, akár sima vízzel is pillanatok alatt tisztára lehet őket törölni.

Tartósság

Manapság nagyon könnyű olyan termékekbe futni, amikkel már rövid távon pórul járunk és tulajdonképpen csak szemetet termelünk. Nincs ez másként a kerti bútorok esetében sem. Éppen ezért nagyon fontos, hogy körültekintően válasszunk. Érdemes kipróbálni a neked tetsző bútort a vásárlás előtt, hogy biztosan olyan legyen, mint amilyennek Te elképzelted, hiszen nem vagyunk egyformák. Ami egyeseknek a kényelem netovábbja, az a másiknak egy priccs keménységét jelentheti. Márpedig, ha nem érzed jól magad benne, hamar a szemétben végezheti az új garnitúra.

Ezenfelül oda kell figyelni a felhasznált anyagok szívósságára is. A rozsdamentes vázra épülő polyrattan étkezőgarnitúrákban nem tesz kárt az eső, a szél vagy a napsütés sem, így nem kell amiatt aggódni, hogy rövid időn belül megint kerti bútort kell keresgélned.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.