Nagy sebességgel érkezett a vonat, esély sem volt arra, hogy a mozdonyvezető megállítsa a szerelvényt, elütötte a férfit. Az eset még november közepén történt Tápiógyögyénél, azóta sem tudják kit ütött el a vonat azon a délután.

Belehalt a sérüléseibe

A rendelkezésre álló adatok szerint november 14-én délután Tápiógyörgye előtt a nyílt vasúti pályán a férfit a vonat elgázolta, a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Nem tudják a pontos életkorát sem

Az elhunyt férfi becsült életkora 55-70 év közötti, bajuszos, szeme kék, haja homlokánál kopaszodott. A Nagykátai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya az ismeretlen férfi holttest személyazonosságának megállapítása miatt indított eljárást.

Senkinek sem hiányzik?

A férfi ruházatát elnézve, láthatóan szegényesen élt, talán nélkülözött is. Mivel lassan három hete senki sem jelentette az eltűnését, vélhetően senkinek sem hiányzik.

Ezt a ruházatot viselte a férfi – Forrás: rendőrség

Szóljon, ha valaki tud róla

A rendőrök azt kérik, hogy aki a személyleírás, vagy a fenti fényképen látható ruházatok alapján segíteni tud az elhunyt azonosításában, az jelentkezzen a Nagykátai Rendőrkapitányságon a 2760 Nagykáta, Szabadság tér 17. szám alatt, vagy hívja a Nagykátai Rendőrkapitányságot a +36/29/440-008 telefonszámon, írjon e-mailt a [email protected], vagy tegyen bejelentést a 112 központi segélyhívó telefonszámon.

A sínek mellett feküdt az asszony

November végén arról írtunk, hogy órákig feküdt magatehetetlenül az idős asszony a vasúti töltés melletti árokban. Már majdnem kihült, amikor a vonatból meglátta egy hallássérült lány, videót készített róla és feltette a Facebookra. A piliscsabai polgárőrök az utolsó pillanatban mentették meg a 80 éves nénit.

A sínek mellett megtalált asszony – Forrás: Facebook/Piliscsabai Polgárőr Egyesület

Nagyon fázott

“Az idős asszony a vízelvezető árokban feküdt. Magánál volt, elhaló hangon azt ismételgette, hogy nagyon fázik. Nem csoda, jó, ha 3 fok volt, és mint kiderült, fél napig is fekhetett ott” – számolt be az esetről az asszonyt megtaláló polgárőr.

Elesett és legurult

A néni hazafelé tartott a vásárlásból, megszédülhetett, elesett és legurult a töltésen. A megpakolt kerekes táska azonban fent maradt, benne a mobiltelefonnal. „Az idős hölgy nem tudta hívni a szeretteit, és bár nem volt messze az állomástól, senki nem hallotta a segélykérését. Ezért nagyon fontos, hogy a telefont a ruházatunkban tartsuk” – figyelmeztetett a szakember.

Meglátták a vonatból a nénit

A néninek az volt a szerencséje, hogy a 29 éves Kucsorka Bettina és párja Piliscsabáról Esztergomba mentek vonattal. A lány az ablakból meglátta a töltés mellett heverő testet. A következő állomáson leszálltak, visszamentek és videót készítettek a földön fekvő asszonyról. Mivel Bettina és párja is hallássérült kiposztolták a videót a Facebookra, leírták, hogy merre felé rögzítették a képsorokat.

Kitalálták a polgárőrök hol lehet az asszony

A videót meglátta a Piliscsabai Polgárőr Egyesület egyik tagja, Simon Gyula így ő eredt a rejtély nyomába. A képsorok alapján kitalálta merre lehet a fekvő asszony. Hamarosan meg is találta a Pázmáneum vasúti megálló közelében. Értesítette a mentőket, és a rendőrséget. A kiérkező járőrökkel pokrócba bugyolálták a 80 éves nénit, és meleg teát próbáltak vele itatni.

Kiemelt kép: illusztráció