Napra pontosan öt évvel ezelőtt szenvedett súlyos motorbalesetet Rékasi Károly, amely után újra kellett éleszteni. A színész a baleset jegyeit ma is magán hordozza.

Csípőprotézisre van szüksége Rékasi Károlynak, ám egyelőre halasztja a beavatkozást, mert sokáig kiesne a munkából, amit anyagilag nem engedhet meg magának.

Rékasi Károly öt évvel ezelőtt szabályosan haladt Budapesten, a Dévényi és Háros utca kereszteződésében, amikor kanyarodás közben elütötte egy autós. Öt métert repült, súlyos koponyasérülést és szilánkos töréseket szenvedett, azonnali életmentő operáció mentette meg az életét. Összesen 10, köztük több csontpótló, műtéten esett át. 

Sérült lába ennek ellenére négy centiméterrel rövidebb maradt. A színész rettenetes fájdalmakat, kiszolgáltatottsága miatt lelki gyötrődéseket élt át és él át a mai napig is. Korábban azt is bevallotta, volt időszak, amikor véget akart vetni az életének, de végül az édesanyja és a családja miatt nem fordult önmaga ellen.

„ Édesanyám, húgom, gyerekeim, Gerdám, Pillanat Józsi barátom, Ulics Pista középiskolai osztálytársam olyan impulzusokat ad, amelyek segítenek a nehézségeket tompítani. Tudok rájuk támaszkodni, kitartást és bizalmat adnak a jövőben. Ez a legfontosabb” – mondta a Blikknek Rékasi Károly, aki a sérülése miatt kénytelen volt a József Attila Színháztól búcsút venni.

„A színházból gyakorlatilag a használhatatlanságom miatt koptam ki. A Barátok közt stábjának is nagyon nagy türelemre van szüksége velem szemben. Jóval nehezebben dolgozom, állandóan azon kapom magam, hogy Rékasi már megint támaszkodik valamire, Rékasi már megint leül. Nagyon bosszantó, hogy hozzám kell alkalmazkodni, rám kell figyelni. Gyakorlatilag egy 80 éves, rokkant testben érzem magam” – mondta a színész a Blikknek.

„Magasított talpú gyógycipőt viselek, de mindez nem elég. Aszimmetrikussá vált a csípőcsontom, ami kopásokhoz vezetett. A kezelőorvosom szerint minél előbb szükséges csípőprotézis beültetése, ami csaknem fél év kiesés lenne a munkából. Az újabb fájdalmak mellett a jövedelemkiesést sem engedhetem meg magamnak” – mondta Rékasi Károly.

Kiemelt kép: Rékasi Károly – Forrás: RTL klub