Mindannyian részt vettünk már valamilyen rendezvényen: koncerten, esküvőn, konferencián vagy termékbemutatón. El sem hinnénk, hogy a dekorációnak mekkora szerepe van abban, hogy emlékezetessé váljon az esemény. Mutatjuk, mi most a divat ezen a téren!

A dekoráció fontossága

Akármilyen rendezvényről legyen is szó, dekorációnak mindig kell lennie. Még egy egyszerű születésnapi partin is feldíszítjük a termet, de egy nagyszabású rendezvényen pláne oda kell figyelnünk a dekorációs elemekre. Ízléses és a terem, esemény stílusának megfelelő eszközöket kell használnunk.

Ehhez segítséget nyújthat egy rendezvényszervező tréning elvégzése: a MOE Rendezvényakadémia folyamatosan indít is ilyen képzést. Itt a rendezvényszervezés alapjaival ismerkedhetünk meg, külön tananyag foglalkozik a dekorációval is. De nemcsak a virágok, színek, anyagok megismerésére nyílik lehetőség: a tapasztalt szakemberek igazi rendezvényeken megvalósított dekorációs megoldásokat is bemutatnak.

Ha valakik, ők jól tudják, mennyire kiemelt szerepe van a látványelemeknek a rendezvény sikerében. A divat ezen a területen is folyamatosan változik, így jó, ha tisztában vagyunk azzal, mi éppen a trendi.

A fénydekoráció

A fénydekorációval mindig is nagy hatást lehetett elérni, ez ügyben nincs változás. A jól megválasztott fények képesek befolyásolni az emberek hangulatát is. A terem méretétől, a többi berendezéstől, de a kinti hőmérséklettől is függhet, mikor milyen lámpa lesz a jó. 

Az úgynevezett súrlólámpákat nagyobb térben érdemes használni, de készíthetünk általuk hangulatvilágítást is. A falak mentén elhelyezve megvilágíthatjuk velük a képeket, posztereket is.

A fény színe is fontos: a kék megnyugtat, ideális céges rendezvényekhez. A sárga optimizmust sugároz, bulikhoz ajánlják. Ha odakint hideg van, bent melegséget keresnek az emberek: ekkor is a sárgás fényű lámpákat érdemes alkalmazni. A lila fénnyel misztikus hatást érhetünk el: előkelőbb eseményeken gyakran használják.

Karácsonyi rendezvényeken különösen fontos, hogy legyen a teremben fénydekoráció, a látvány idézze fel az ünnepeket!

Virágok és lufik

Egy másik kedvelt dekorációs elem a virág: ez is örök divat, de ízlésesen kell elhelyeznünk a teremben: a zsúfoltságot például kerüljük! Asztali dísznek kiváló, körasztalok, büféasztalok jellemző kiegészítője. Egy modern megoldás, ha a plafonról lógatjuk le.

A rendezvényszervezők körében nagy kérdés: kell-e virágdekoráció a színpadra? A válasz: nem! Zavarhatja a fellépőket, de a nézők egy részét is. Minden olyan helyen kerüljük eme díszek használatát, ahol felborulhatnak, vagy útban vannak közlekedéskor.

Végezetül essen néhány szó a lufikról is! Ez a dekorációs elem már nem olyan nagy divat, sokkal egyedibb megoldásokat is kitalálhatunk helyette. Céges rendezvényeken inkább kerüljük a használatát, de szülinapi partikon, baráti összejöveteleken dekorálhatunk vele. Itt is tartsuk be az általános szabályt: a kevesebb néha több!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.