A holland férfit és magyar élettársát a ferihegyi reptéren kapták el, amikor leszállt a gépük. Házkutatást tartották náluk Fóton, pisztoly, rengeteg kábítószer és sok pénz került elő, letartóztatták a férfit, a luxusautóját pedig elszállították.

A rendőrség közleménye szerint gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a 40 éves holland férfi fóti otthonában engedély nélkül lőfegyvert tart.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói 2020. február 9-én este hazaérkezésükkor fogták el a holland férfit és élettársát, a 26 éves budapesti K. Anettet a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

A nyomozók a férfi fóti házában megtalálták az engedély nélkül tartott lőfegyvert, valamint a hozzá tartozó lőszereket, emellett nagy mennyiségű kábítószert és pénzt is találtak.

A rendőrök kábítószer-kereső kutya segítségével átkutatták a házat, majd lefoglaltak 11 kilogramm marihuánát, közel 7500 extasy tablettát, 2 kilogramm amfetamint, 1 kilogramm kokaint, 48 millió forintot és valutát, valamint két autót, amelyek értéke közel 60 millió forint. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 71,5 millió forintot.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Felderítő Főosztályának nyomozói a nőt és a férfit kábítószer-kereskedelem bűntett, ezen felül a holland állampolgárt lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A rendőrök a férfit őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, élettársa szabadlábon védekezik.

Kiemelt kép: a rendőrség helyszíni felvétele