Lépni is alig tudott Pécsi Ildikó a Magyar Filmakadémia Életműdíj-átadó ünnepségén, a színésznő rettenetes fájdalmakkal küzd. Ennek ellenére menyének így sem bocsát meg.

 „Bocsánat, amiért úgy néz ki, mintha már nem tudnék járni, de már nem tudok járni” – panaszolta a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, aki végül a Pesti Vígadó dísztermének nézőterén vette át a filmszakma rangos kitüntetését, mert a színpad lépcsőjére nem tudott fellépni.

Az 1962-es Aranyember sztárja a fia, Szűcs Csaba karját szorítva, keservesen cammogva érkezett a gálára és mosolyában is fájdalom bujkált. Nem csoda, hogy a művész barátok sorra léptek oda hozzá, szeretettel köszöntötték, Eperjes Károly  többször is megpuszilta.

„Egyidejűleg érzek fájdalmat és boldogságot, s miközben ezeket a régi filmkockákat vetítették, arra gondoltam, az egész eddigi életem is ilyen volt. Most rettenetes fájdalmaim vannak. Egyedül felállni már nem tudok, és ha nem fogok valakit, akkor felborulok, de örömmel jöttem ide, mert hatalmas boldogság, hogy a szakmától ilyen szép ajándékot kaptam. Ez nagyon nagy dolog!” – mondta a Blikknek színésznő

„ Édesjólajosom nagyon szeretett volna itt lenni velem, de rosszul lett, így végül nem tudott eljönni. A szívemben hoztam el magammal és mindketten mosolyogtunk, amikor ebben a fekete kosztümben elé álltam, mert 51 éve az esküvőnkön is feketét viseltem”– újságolta mosolyogva Pécsi Ildikó.

Évekig pereskedett unokájával

A múlt év végén a nagyobbik unokája, Csaba csak nehezen hagyta el az ingatlant, pedig tavaly májusban kilakoltatták onnan, de visszaköltözött és a kerületi jegyzőtől birtokvédelmet is kért. Fia 2015-ös válópere után Pécsi Ildikó sokáig volt perben korábbi menyével, Pártos Csilla  egykori műsorvezetővel, és közben a viszonyuk elmérgesedett.

„Én ezzel az egésszel már nem foglalkozom, annak a nőnek pedig a nevét sem vagyok hajlandó kiejteni. Arra se akarok emlékezni, hogy ismertem” –  jelentette ki Pécsi.

Pécsi Ildikó és unokája közti balhéról a LikeNews.hu is beszámolt. Ide kattintva tudod elérni a cikket.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó –Forrás: ATV