A királyi család négy legfontosabb tagja, mindegyik trónörökös fogott össze a Buckingham-palotában, hogy jótékony célra elkészítsék kedvenc karácsonyi sütijüket.

II. Erzsébet királynő a fiával, az unokájával és a dédunokájával, azaz Károly herceggel, Vilmos herceggel és György herceggel készült a Brit Királyi Légió fogadására a Buckingham-palotában.

A négy generáció egy-egy karácsonyi desszertet készített.  A leglelkesebben persze a hat éves György kavarta a sütemény tésztáját. Az eseményről egy közös fotót is posztolt a királyi család.

https://www.instagram.com/p/B6WdV6VgQXF/?utm_source=ig_embed

A királyi családban egyébként nagyon szigorú szabályok szerint telnek a karácsonyi ünnepségek. A II. Erzsébet privát otthonában, a norfolki Sandringham-kastélyban gyűlnek össze a családtagok. A hagyományos ünnepi előkészületek a Sandringham-kastélyban kezdődnek, ahol szenteste délutánján igazi angol teával indul az ünnep. Karácsony első napján reggeli után templomba indul a család, a birtok szélén található Szent Mária Magdolna-templomba, később pedig a királynő mond beszédet, ahol minden családtag jelen van. Ezután egyfajta szabad program keretében, a szűkebb családok magukra maradhatnak egészen a délutáni teáig, amikor ismét összegyűlnek, hogy a nagy családi karácsonyi vacsorára ismét egy asztalhoz üljenek. Ilyenkor a főszakács maga vágja fel a sültet az asztalnál, és egy pohár whiskey-t is elfogyaszthat a királyi családdal, a királynő így köszöni meg neki szolgálatait.

Biztosan sokan azt gondolják, hogy a királyi családban a legfényűzőbb ajándékokkal lepik meg egymást, ez azonban nem igaz. II. Erzsébet ugyanis megtiltotta, hogy drága luxuscikkekkel szerezzenek egymásnak örömet a családtagok, így a királynő utasítására mindenki csak egy vicces aprósággal lepheti meg a másikat. Ezek általában mókás fejdíszek, a gyerekeknek apró játékok, felnőtteknek ízléstelenül vicces pulcsik és ruhák.

Kiemelt kép: II.Erzsébet és a három trónörökös – Forrás: Instagram