Katona Klári életrajzi könyvében elárulta, már gyermekként arról álmodozott, hogy egyszer édesanya lesz. Végül saját kisbabája nem született, mégis felnevelt egy kislányt.

Katona Klári soha nem verte nagydobra magánéletét, Közelség című életrajzi könyvében azonban mégis őszintén vallott életéről. Elárulta, már fiatalon arról álmodozott, hogy egyszer életet ad egy gyermeknek. Kisbabája azonban mégsem született, mégis felnevelt egy kislányt.

„Talán még sosem mondtam el senkinek, kislányként mennyiszer álmodoztam magamról áldott állapotban. Rengetegszer elképzeltem, milyen leszek majd, amikor kisbabát várok. Gyönyörűnek láttam azokat a nőket, akiknek a teste csak az odabenn védelmében növekvő baba formálódásában változott, egyébként pedig megtartották saját vonalaikat. Ilyennek vágytam magamat. (…)Hogyan is gondolhattam, hogy egyszer mindez majd elmarad, és egy napon egy két év nyolc hónapos kislány érkezik az életembe, hogy attól kezdve anya-gyerek viszonyon osztozzunk” – idézi a BEST magazin az énekesnő szavait.

Ahogy gyermekéről, úgy Katona Klári szerelmi életéről sem lehetett sokat tudni. A Közelségben azt írja, a szerelem a legmegkérdőjelezettebb lételem, fiatalon pedig valószínűleg először a szerelembe volt szerelmes.

„Hiszen a szerelem érzése nem hétköznapiságot idéző. Erről magam is megbizonyosodhattam, amikor egyszer csak alanya is lett. Tiszta, saját érzelem született. Bennem. Az enyém volt. Viszonzást elsőre nem várt. Egy másik lényéhez vágyott. A csodálat, a szeretet. a határtalan érdeklődés megélésének csudafinomsága minden ízemben átjárt. Az addig ismert megélések fölé emelt. Nem volt szó, se történés, mégis megtörtént. Érzékeltem. Akkor ezt nem így mondtam volna. Mégis így történt. Minden mérlegeléstől mentesen.”

Kiemelt kép: Katona Klári