Egy egész óvodák fogadott örökbe Sebestyén Balázs! A műsorvezető Facebook posztjában jelentette be, hogy miért csatlakozott a népszerű kezdeményezéshez.

Sebestyén Balázs is csatlakozott a „Fogadj örökbe egy ovit” programhoz. A kezdeményezés arról szól, hogy az állami ellátás, igen sok helyen szegényes körülményeket tud csak biztosítani az óvodásoknak. Főleg azokban az intézményekben, ahová hátrányos helyzetű gyerekek járnak.

Kevés a játék, az eszköz, amit csak súlyosbít, hogy sokuk eleve rossz lakáshelyzetből érkezik. A jótékonysági akció arra ad lehetőséget, hogy a segítők maguk válasszák ki a számukra szimpatikus intézményt, ahová eszközöket, élelmiszert vásárolnak.

A műsorvezető a taktabáji Kék Ibolya Óvodát „fogadta örökbe”. Az Borsod megyei intézmény  összeállított egy „nincslistát”, ennek megfelelően küldött a kicsiknek játékokat, színes ceruzákat, könyvet, tisztálkodási szereket és váltóruhát.

Balázs Facebook posztjában azt írja: „Nem azért írom le, hogy kérkedjek vele, hanem azért, hogy lássátok, miket lehet küldeni, minek örülnek, mennyi mindenre szükségük van, és mekkora segítség az, ha úgy döntötök, szeretnétek segíteni!”

A kétgyermekes apuka  időnként felkarol egy-egy „ügyet”, vagyis jótékonykodik, ha biztos abban, hogy a felajánlása jó helyre megy. Általában személyesen is megismerkedik azokkal az emberekkel, akiket segít, ha teheti, maga adja át az adományokat.

Most azt írja, hogy reméli sokan követik majd a példáját, ha nem is egyénileg, de másokkal összefogva támogatják majd a hátrányos helyzetű óvodákat.

Kiemelt kép: RTL klub, belső kép: taktabáji óvoda – Forrás: Sebestyén Balázs/Facebook