Nyílt levélben kéri Siófok polgármestere a nyaralótulajdonosokat, hogy ne menjenek Siófokra, inkább otthonukban vonuljanak karanténba.

„Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett.” – többek között ez áll abban a település honlapján közölt nyílt levélben, amelyet Lengyel Róbert, Siófok polgármestere írt.

444. hu arról ír, hogy a Balaton-parti város esete a legkevésbé sem elszigetelt. Különböző tóparti településeken az előző hétvégén telektulajdonosok serege döntött úgy, hogy a várható otthoni karantén idejét a főváros vagy más városok helyett a balatoni telkén fogja eltölteni.

A hétvégén olyan forgalom volt egyes tóparti települések sétányain és központjában, mintha egy forgalmas, szép tavaszi hétvége lenne. 

A nyaralóellenesek fő kifogása az volt, hogy az elzárkózni érkezők a valóságban állítólag egyáltalán nem zárkóztak el, hanem csapatostul mászkáltak, megtöltötték a helyi cukrászdákat, sörözőket és játszótereket. Almádiban állítólag ennek hatására maximálták a játszótereket egyszerre használók számát.

Olaszországban is a nyaralók miatt lett a nagy baj

Két héttel ezelőtt, amikor az olasz kormány bejelentette, hogy lezárják Észak-Olaszországot, a lakosok nagy elhagyta otthonát. Sokan síelni indultak, sokan pedig dél felé indultak, a nyaralókba. Ez óriási hiba és felelőtlenség volt részükről, mert ezzel rohamosan kezdett terjedni a koronavírus. Olaszországban csak szerdán 475-en haltak meg koronavírus miatt.

Kiemelt kép: illusztráció