A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy információink szerint vádat emeltek Berki Krisztián ellen. Mint ismert az izomceleb néhány évvel ezelőtt indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre. Berki Krisztiánnal szemben most az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza.

Ez történt 2018-ban

Az esetről korábban a LikeNews.hu hírportál is beszámolt, mint megírtuk Berki Krisztián még 2018-ban egy Bentley-vel Párkányból tartott hazafelé, amikor megelőzte a BKK buszát, majd utána jobbra akart befordulni. Csakhogy a busz hátulról nekiment, összetörte a 70 millió forintos luxusautó farát. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó az esetről:

A busz a megállóhoz érve lassított

A vád szerint a vádlott 2018. március 17-én, Budapest, 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg, áll az ügyészség közleményében.

Záróvonalon előzött

A vádlott záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind a vádlott, mind a busz vezetője dudált egymásra. KAPCSOLÓDÓ! Vádat emeltek Berki Krisztián ellen, több év börtön várhat rá – videó

Túllépte a megengedett sebességet, majd jött a vészfékezés

A vádlott ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést.

Az utasok megütötték magukat

A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Közúti veszélyeztetés

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, és jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában a vádlottal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől-, valamint járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Vétlenből gyanúsított

Az ügyben korábban egyébként Berki Krisztián vétlenségét állapították meg, mint megírtuk a balesetet a rendőrség akkor kivizsgálta, és egyértelműen megállapította a buszsofőr hibáját. Éppen ezért Berki nagyot nézett, amikor annak idején megkapta az idézést és rájött: újra kezdődik a procedúra, ráadásul most már gyanúsítottként kellett megjelenjen a rendőrségen.

Szerintük nem történt közúti veszélyeztetés

Berki Krisztián ügyvédje akkor a Blikknek mondta el, hogy a BKK videofelvételét visszanézve azt látták, hogy a busz fékezés nélkül simán nekiment az izomceleb autójának s bár a gyanú szerint közúti közlekedés szabályait megszegve veszélyeztette mások testi épségét, szerintük nem ez történt.

Mazsi is megszólalt

Mazsi a Youtube-on tett közzé egy videót, ahol megvédi a férjét és leírja, hogy sosem sodorta volna veszélybe az életét. “A férjem Berki Krisztián soha nem veszélyeztetné más emberek életét egy ócska büntetőfékezéssel, az nem az ő stílusa. Arról nem is beszélve, hogy én, a felesége, a mindene mellette ülök és ezzel kockára tenné a testi épségem és akár maradandó sérülést is okozhatna nekem” – írta Mazsi a videó elején.

A teljes videót itt tekinthetik meg

Ügyvédje nem tud a vádemelésről

Berki Krisztián ügyvédje, dr. Szilágyi Roland a Borsnak elmondta, hogy nem tud a vádemelésről, ő is a médiából értesült, hogy ügyfele ellen “elviekben” vádat emeltek.Az ügyészség az információt nem erősítette meg egyetlen médiumnak sem. “Amennyiben mégis igaz, különösnek találom, hogy egy bűntetőügyben, amelyet a nyomozóhatóság már egyszer megszüntetett, később börtönbüntetést kérjenek egy olyan személyre, akivel szemben ezt az eljárást már megszüntették. Akkor tudok erről bővebben beszélni, ha a nyomozati iratokat, vagy a tényleges vádiratot megismertem” – nyilatkozta a lapnak Berki védője.

Megszólalt Berki is

A Borsnak megszólalt Berki Krisztián is, aki nem érti, hogy a baleset, hogyan került megint napvilágra, valamint az indítványt is túlzásnak tartja. “Ez egy lezárult ügy, furcsa számomra, hogy a történtek után három évvel az ügyészség Facebook-oldalán tűnt fel az a videó, amelyben rögzítették a történteket. Velem szeretnék hirdetni az oldalukat?” – tette fel a kérdést Berki.

Elmesélte mi történt

A LifeTV műsorvezetője a lapnak elmondt, hogy ahogyan a buszt előzte jobbra indexelt, mert a Village Parkba akart bekanyarodni, ám elgondolkodik azon, hogy a buszos, miért próbálta megakadályozni, hogy ő elé kerüljön. “A sofőr állítása szerint vészfékezett, de akkor miért nem tudott megállni úgy, hogy 70-90 méterre haladtam előtte? Hol van a szakértői vizsgálat, ami őt igazolja? Nincs, hiszen fékezés nélkül jött belém” – mondta Berki, aki szerint a baleset elkerülhető lett volna.

Nem tartja magát hibásnak

Berki most is úgy gondolja, hogy a buszos hibája volt a baleset, de ő senkire sem haragszik. Szerinte azért őt akarják hibásnak kihozni, mert Karácsony Gergelyék a csőd szélén állnak és ahelyett, hogy pénzt kérnének tőle, inkább megvádolják. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Berki Mazsi és Berki Krisztián- Forrás: TV2