Nem teljesítette az elvárásokat, ezért kitették az emírségi csapatból Dzsudzsák Balászt. A sajtóhírek szerint havi 60 millió forintot kereső focista főnökei szerint nem is törekedett arra, hogy kihozza magából a maximumot.

Szerződést bontottak Dzsudzsákkal

Keddre vált hivatalossá, hogy a 33 éves Dzsudzsák Balázs távozik az arab emírségekbeli al-Ittihad Kalbából amelyhez 2018 szeptemberében csatlakozott.

„A vezetőedző, Jorge da Silva döntése miatt engedtük el Dzsudzsák Balázst” – árulta el a Nemzeti Sportnak Halid al-Nakbi, az együttes vezetőségének egyik tagja.

„Minden labdarúgóról elmondta a véleményét, és úgy ítélte meg, hogy a magyar játékos nem tudta kihozni magából a maximumot, ezért frissítésre van szükség a keretben. Balázs remek focista, nem véletlenül a magyar válogatott csapatkapitánya, de hátulról a negyedik helyen állunk, a kiesés ellen küzdünk, vagyis az eredmények alapján nem úgy segítette a csapatot, ahogy a szakvezetőnk elvárta tőle” – folytatta a vezetőségi tag.

A helyi tévében is téma volt Dzsudzsák Balázs

A sportnapilap megkérdezett az ügyben egy szakírót is, aki olyan részleteket árult el, amilyeneket senki sem mert kimondani.

„Az egyik helyi tévécsatornán Mohammed Obaid al-Jammahi, a klub egyik elnökségi tagja arról beszélt, hogy Dzsudzsák teljesítménye nem ütötte meg az elvárt szintet, és azt látták rajta, hogy nem is törekszik rá, hogy kihozza magából a maximumot. Csakhogy az al-Ittihad Kalbában éppen a szélső volt az, aki a legtöbbször került helyzetbe, és a bajnokság egyik legjobb szabadrúgáslövőjének számított. Ez alighanem mondvacsinált indok, a valóságban arról van szó, hogy a keret kialakításáért felelős, teljhatalmú vezető meglehetősen jó kapcsolatot ápol egy brazil játékosügynökkel, ezért érkezett a közelmúltban két brazil labdarúgó a csapathoz, és vélhetően a napokban is bejelentenek egyet. Az uruguayi vezetőedző nem bánja, ha dél-amerikai játékosok érkeznek a csapathoz, akiknek viszont helyet kellett csinálni. Ennek esett áldozatául Balázs. Egyébként, ha a ligában akar maradni, könnyen megteheti, a harmadik helyen álló Al-Ain szurkolói ugyanis követelik a vezetőktől, hogy szerződtessék, miután szabadon igazolhatóvá válik. Az az egyetlen csapat a mezőnyben, ahol a drukkereket valóban érdekli a csapatuk, és elég hatalmuk van a szerződéseket illetően” – mondta a szakember.

A 33 éves Dzsudzsák Balázs egyelőre még nem tudja, hogy miért nem számítanak rá többet a csapatnál. Jelenleg nem is a folytatáson, hanem azon gondolkodik, hogy mi lehetett a döntés oka.

Folyamatosan csökken az értéke

Dzsudzsák értéke az elmúlt öt évben folyamatosan zuhan, jelenleg 2 millió euróra (672 millió forintra) teszi a Transfermarkt portál. A legszebb éveit a holland PSV-nél töltő szélsőt 2012-ben még 18 millió euróra (6 milliárd Ft-ra) taksálták, miután az orosz Anzsi Mahacskalától a Dinamo Moszkvához szerződött. Az orosz klub akkor állítólag még többet, 19 millió eurót (6,3 milliárd forintot) fizetett érte, azóta viszont a pályafutása leszálló ágba került: az al-Ittihad Kalba 2018 őszén már ingyen szerezte meg, miután távozott a szintén arab emírségekbeli al-Vahdától.

Kiemelt kép: Dzsudzsák Balázs – Forrás: csakfoci.hu