A koronavírus-fertőzéssel kapcsolatban mindenkinek maximális odafigyelést és a veszélyforrások lehetséges kerülését, megbetegedés esetén pedig maximális türelmet kíván Selmeci Attila, a világbajnok és világcsúcstartó úszó, Milák Kristóf edzője.

Nagyon durva megpróbáltatások

A szakember kedden a Magyar Edzők Társasága által rendezett Újrakezdés Covid után című online konferencián beszélt tanítványai megpróbáltatásairól, illetve az újrakezdés időszakáról. A jochapress.hu beszámolója szerint a tréner elmondta, hogy a 200 méter pillangó világklasszisa mellett Márton Richárd is elkapta a fertőzést, viszont a két úszó különböző módon esett át a betegségen. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Milák Kristófnak komoly fejfájásai voltak

Milák Kristófnak szeptemberben a komoly fejfájásai mellett fájdalmas izomláza és magas testhőmérséklete volt, így teljes ágyhoz kötöttség következett nála, majd a gyógyszereknek és a jelentős mennyiségű C és D-vitaminkúrával együtt is tíz napra volt szüksége a betegség tüneteinek legyűréséhez. Ezzel szemben Márton Richárdnak – aki három héttel később kapta el a fertőzést – mindössze enyhe fejfájása és némi hőemelkedése volt, és sokkal gyorsabban regenerálódott. NE HAGYD KI! Szlávik János: nem kizárt, hogy újabb szigorítások jönnek – Ezt mondta pontosan a főorvos, egy kísérletről is beszélt

Így kezdte el visszanyerni korábbi formáját

Ahogyan a tréner fogalmazott, Milák Kristóf esetében az első héten csak könnyű tornagyakorlatokra kaptak engedélyt a pulzusszám 120 alatt tartásával, majd ezt követően mehetett vízbe, de újabb egy hétig csak „alacsony fordulatszámon”, legfeljebb 2500-3000 métert megtéve.

Ez történt a harmadik héten

„Csak ezen a harmadik héten lehetett egyértelműen érezni azt, hogy fizikailag és idegileg kezdi utolérni önmagát, ami a jobb motiváltságában is érzékelhető lett. A korábbi, optimális állapotbeli mutatóit azonban csak 2021 januárjában, tehát tíz heti munkát követően nyerte vissza” – mondta Selmeci Attila. EZ IS ÉRDEKELHET: “Minél többen oltatják be magukat, annál kisebb az esélye az újabb mutánsok keletkezésének” – ezt mondta a víruskutató

Szerencsére ez már a múlté

A tréner leszögezte, szerencsére a történtek már a múlté, mindkét versenyző fizikai állapota megelégedésre ad okot, miként az edzéseken mutatott intenzitás és a motivációik egyaránt optimálisak, amelyhez az orvosi segítségre feltétlenül szükségük volt.

Nem ő az egyetlen, Hódi Pamela máig küzd a koronavírus mellékhatásaival

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Hódi Pamela tavaly szeptemberben esett át a koronavírus-fertőzésen, az influencer azonban a mai napig küzd az egyik szövődménnyel, ugyanis a mai napig nem tért vissza a szaglása rendesen. Pamela nemrégiben orvosnál is járt.

Orrsprayt kapott

Az orvos két orrsprayt is felírt Pamelának, ám egyelőre nem ismert egyetlen gyógymód sem, amely a Covid-19 ezen szövődményének kezelésén segítene. “Eddig nem nagyon beszéltem erről. Tegnap voltam fül-orr-gégészeten és elmondtam a doktornőnek..(…). Én szeptemberben lettem covidos. Az ízlelésem visszajött kb. két hét után, a szaglásom csak egy pillanatra” – mondta a várandós kismama az Instagram-sztorijában.

Sok illatot nem érez még

Pamela elmondta, hogy egyelőre nem érzi sem az öblítő illatát, sem a romlott hús szagát nem érzi – írja a Ripost. Hozzátette, hogy az intenzív szagokra pedig egy adott szagot érez. “Az intenzív szagokra pedig egy adott szagot érez az orrában. „Több hete tart. Nem tudok öblítőt választani, nem érzem a családtagjaim, az otthonom illatát. Semmit nem érzek. (…) és nincsen rá gyógymód. Kaptam egy szteroidos és egy sóoldatos orrspray-t. Eléggé el vagyok keseredve emiatt.” – mondta az influencer. KAPCSOLÓDÓ: Nehéz időszak van mögöttük: ez a dolog köti össze Király Lindát, Majkát és Nagy Sanyit

Király Linda is hónapokkal ezelőtt esett át a betegségen, de levegőt máig nehezen vesz

„Már 3-4 hónap eltelt a betegségem óta, de még mindig nem úgy veszem a levegőt, ahogy előtte. Érzem a tüdőmön, a torkomban, sokkal jobban oda kell figyelnem, amikor énekelek. Ettől függetlenül jól vagyok, már edzek, nagy dózisú vitamint szedek és hangterápiára járok, hogy különféle gyakorlatokkal még jobban össze tudjuk simítani a hangokat” – árulta el nemrégiben Király Linda.

Nagy Sanyi is a mai napig érzi a vírus utóhatásait

„Fizikálisan és mentálisan is nehéz időszak volt, elzárva mindenkitől, legyengülve. Az ízlésem és a szaglásom elment, egyszer be is lázasodtam. Sajnos a mai napig érzem a vírus utóhatását, vérnyomáscsökkentőt kell szednem. Bízom benne, hogy ez csak kúraszerű lesz, aztán helyreáll, de benne van a pakliban, hogy a vírus szövődményeként ez már így marad” – mondta Nagy Sanyi színész.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Milák Kristóf – Forrás: Echo TV