Site icon LikeNews

Sokaknál kellemetlen mellékhatásokat okozott az egyik vakcina, leállították az oltást vele

Németország két kórházában is leállították az emberek beoltását az AstraZeneca vakcinával, ugyanis mellékhatásokat tapasztaltak. Több egészségügyi dolgozó sem tudott munkába állni, miután megkapták a védőoltást.

Sokan beteget jelentettek

Az alsó-szászországi braunschweigi klinika 88 dolgozójából, akiket beoltottak 37-en beteget jelentettek a vakcina kellemetlen mellékhatásai miatt, valamint Emdenben szintén 29 egészségügyi dolgozó volt, aki nem tud újra munkába állni. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ilyen mellékhatásokat észleltek

Az érintettek olyan mellékhatásokat érzékeltek, mint a fejfájás, az émelygés ésa hidegrázás – írja a Blikk.

Ezt mondják a szakértők

A Robert Koch intézet elmondása szerint az AstraZeneca védőoltást ugyanúgy okozhat mellékhatásokat, mint a többi oltóanyag. A német immunológus Christian Bogdan elmondta, hogy ezeket a kellemetlen dolgokat az immunválasz váltja ki, de ez jó jelnek vehető, hiszen így tudni, hogy a szervezetben valóban történik valami.

Ne hagyd ki!

A svédek is leálltak

Múlthéten Svédországban is leállították az AstraZenecával való oltást, mert ott is 400 kórházi dolgozóból 100-an tapasztaltak rossz mellékhatásokat, leginkább lázat.

Folytatják

A héten azonban a skandináv országban újrahasználják a vakcinát, ugyanis Svédország gyógyszerészeti hatósága és a gyártó szakvéleménye szerint is ezek a mellékhatások teljesen normálisak.

Egészséges fiatal, önkéntesek

A LikeNews is beszámolt róla, hogy a világon elsőként egészséges és fiatal önkénteseket fognak megfertőzni az új típusú koronavírussal a kutatók Nagy-Britanniában az oltóanyagok és kezelések hatékonyságának tesztelése, valamint a vírus működésének és terjedésének jobb megértése céljából.

Hamarosan kezdődik

Az úgynevezett “human challenge” kutatást, vagyis kontrollált humán fertőzéses vizsgálatot néhány héten belül kezdik meg 90 önkéntessel – írja a BBC News. A 18 és 30 éves kor közötti alanyokat biztonságos és kontrollált környezetben fertőzik meg a vírussal és az orvosok folyamatosan figyelni fogják az egészségi állapotukat.

Ez a céljuk

A mostani vizsgálat segíteni fogja a kutatókat annak meghatározásában, hogy mi az a legkisebb mennyiség az új típusú koronavírusból, amely már elegendő a megfertőződéshez és az immunrendszer miként reagál erre. Mindez segíteni fogja a koronavírus okozta Covid-19 jobb megértését, valamint hozzájárul új vakcinák és kezelések kifejlesztéséhez.

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI

Kiemelt kép: Illusztráció, Pexels

Exit mobile version