A három betörő az építés alatt álló házakra specializálódott. Kifigyelték hová szállítottak valamilyen értékesebb berendezést, így több millió forint értékben loptak konyhai gépeket, méregdrága kondenzációs kazánokat.

A nyomozás adatai szerint a két férfi és női társuk november 10-én 00:30 perc körül Érden, a Zengő utcában található építés alatt álló házba bement és onnan eltulajdonított két kondenzációs gázkazánt, két radiátort és négy bontatlan kartondobozban lévő ajtótokot.

A 42 éves és a 28 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2019. szeptember 30-án egy érdi, október 23-án pedig egy törökbálinti építés alatt álló házba betört és onnan műszaki cikkeket, szerszámgépeket, kézi szerszámokat vittek el több mint négymillió forint értékben.

Az érdi rendőrök az ügyben végzett széleskörű adatgyűjtés alapján azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőit, akiket november 11-én éjjel, Érden elfogtak és a rendőrkapitányságra előállítottak.

A nyomozók a két férfit és a nőt gyanúsítottként kihallgatták. A rendőrök a gyanúsítottaknál végzett kutatások során a bűncselekményekből származó műszaki cikkeket találtak és foglaltak le több millió forint értékben. 

Ellenük az eljárást az Érdi Rendőrkapitányság lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja – írja a BudaPestkörnyéke.hu hírportál.

Kiemelt kép: illusztráció