Barátai és korábbi sporttársai is gyászolják Danyi Jenőt. A bokszbajnok az elmúlt években több betegséggel is küzdött, ám lehetséges, hogy halálához hozzájárult az is, hogy hetekkel ezelőtt egy postán rátámadtak az egykori sportolóra.

Kapcsolódó: Korábban összeverték a postán a napokban elhunyt magyar bokszbajnokot

Testvére mesélt a támadásról

„Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta. Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!

A támadás hozzájárulhatott a bokszoló halálához

 Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárult ahhoz, hogy rosszabbodjon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelentést tettem a rendőrségen, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak – mondta a könnyeivel küszködve Danyi Gyula

EZ IS ÉRDEKELHET: Bébicsősznek csapott fel a budapesti zsarupáros, amíg a hanyag anya ezt csinálta


A Magyar Ökölvívó-szövetség korábbi elnöke is gyászolja Danyit

„Jenő a tanítványom volt, még Papp László szövetségi kapitánysága alatt edzettem, sőt én voltam, aki először beválogatta a csapatba. Rendkívül tehetséges volt, de sajnos sokszor sérülések hátráltatták, nagyobbat ütött, mint amit a kézfeje bírt” – mondta a Blikknek Csötönyi Sándor.

„Nem csak mint sportoló, hanem mint ember is rendkívül szerethető volt. Méltatlan, hogy ennyi idősen és ilyen nehézségek közepette kellett meghalnia”.

FRISS! Most jött: meghalt a nyíregyházi covid-kórház főigazgatója

Gedó György, olimpiai bokszolóval barátok voltak

„Jó barátságban voltunk a boksztermen kívül és azon belül is. Közel laktunk egymáshoz, így a mérkőzések előtt vagy után gyakran összefutottunk megvitatni a történteket. Az újságból értesültem a haláláról, ami teljesen megdöbbentett, annak ellenére, hogy tudtam róla, hogy nincs jól. Remek sportember volt, nagyon sajnálom, hogy nincs közöttünk többé” – mondta Gedó.

EZ IS ÉRDEKELHET: Iskolaőr vetett véget a verekedésnek: ököllel esett egymásnak két fiatal

EZEK A LIKENEWS LEGFRISSEBB HÍREI