Két évvel azután, hogy agyvérzést kapott a thaiföldi nyaralásán, elhunyt Sas József, halálhíréről a LikeNews is beszámolt. Mint megírtuk a nemzet komédiása január elején koronavírussal fertőződött meg, az eleve legyengült szervezete pedig képtelen volt megküzdeni a betegséggel. Bár hősiesen, erején felül küzdött, ezt a csatát sajnos nem nyerhette meg.

Nem értik

Mivel a családban senki sem lett beteg, így nem értik, hogyan juthatott a művész szervezetébe a koronavírus. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két évig ápolta férjét

Felesége Zsuzsa, két éven keresztül odaadóan ápolta a férjét, és aki most szívszorító őszinteséggel vallott az utolsó idők nehézségeiről. 

Senki nem kapta el a koronavírust

„Pokoli nehéz időszakon vagyok túl… Egész egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy Jóska, hogyan kaphatta el a vírust. Mindannyian elvégeztettük a PCR-tesztet: én, a gyerekek, a gondozók, és mindegyikünké negatív lett. Senki nem koronavírusos, és nem is volt, aki a házunkban járt, így nem értem, hogyan történhetett mindez” – mondta Zsuzsa asszony a Ripostnak.

Kapcsolódó:

Január elsején lett rosszul

Az egész január elsején kezdődött, amikor csak a felesége volt otthon a színésszel, akinek a véroxigén-szintje nyolcvanöt alá esett, orvosi értelemben tehát súlyos állapotba került.

A teszt azonnal kimutatta a vírust

Zsuzsa asszony kihívta a mentőket, akik perceken belül megérkeztek. Elvégezték a színészen a gyorstesztet, ez rögtön kimutatta, hogy koronavírusos.

„Megváltás volt az elmúlás”

„Józsi az utolsó napjaiban már elképesztően gyenge volt. Azt hiszem, számára megváltás volt az elmúlás azok után, amiket az utóbbi hetekben átélt” – mondta elcsukló hangon az özvegy.

Nagyon le volt gyengülve a szervezete

Felesége szerint Sas József szervezete annyira le volt gyengülve, hogy nagyon fogékony volt a betegségre. A művész élete utolsó két évében ki sem mozdult otthonról, miután agyvérzést kapott.

Alig látogathatta valaki

Betegsége után Sas József és felesége magányosan töltötték az ünnepeket. Télen szinte senki sem látogathatta a humoristát, nehogy elkapja az influenzát. A koronavírus járvány kitörése után pedig még jobban vigyázta a beteg kabarékirályra.

A széltől is óvták

Sas József az agyvérzése után újra megtanult beszélni és járni. Minden nap gyógytornász és egy gondozó járt hozzá, állandó felügyeletre szorult. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Heller Tamás mond búcsúbeszédet

– Megtisztelő a felkérése, éppen a búcsúbeszédet írom, nem könnyű 42 év barátság után ez. Keresem a rengeteg emlék között azt, ami Jóskára a legjellemzőbb, de abban biztos vagyok, hogy nem akarná, hogy szomorkodjunk, hiszen ő mindenből poént csinált, mondta Heller Tamás a Blikknek.

Kiemelt kép: Sas József