Zsámbékon biztonsági őrök fenyegették meg Szél Bernadett független országgyűlési képviselő kollégáit, mert egy hulladéktelepnél, közterületen videót készítettek. Az egyik biztonsági őr azt is mondta, hogy leperlik a bugyiját is a képviselőnek.

Az ország talán legkisebb városa, Zsámbék mellett van egy hulladéktelep, ahol rekultiváció, vagyis tájhelyreállítási munkák zajlanak. A környezetvédelmi előírások szerint ennek meg van a maga rendje, hogy milyen előírások szerint mit, hogyan lehet elhelyezni.

Szél Bernadett szerint tudatos környezetrombolás zajlik Zsámbéknál. A képviselő elmondta: a környezetvédelmi előírásokkal nem foglalkoznak, egyszerűen odahordják a szemetet és földet borítanak rá, még veszélyes hulladékot, autógumikat is leraktak a területen.

Szeméttelep Zsámbéknál

Forrás: Facebook/Szél Bernadett

A képviselő munkatársai a környezetszennyezésről készítettek videót, fotókat, ekkor lepték meg őket a terület biztonsági emberei.

A közterületen videózó csapat autóját elöl és hátul közrefogták autókkal, hogy semerre se tudjanak elhajtani, majd a biztonságiak fenyegetően léptek fel, erről videó is készült.

Az egyik őr valakinek a „pofájának a beverését” indítványozza, a – feltehetően – a telep vezetője, viszont csitítja a másik férfit. A vezető viszont közli, hogy „leperli a bugyit” Szél Bernadettről. A videók ide kattintva nézhetők meg.

A független képviselő szerint a rendőrség nem lép időben, és már a bizonyítékok eltüntetése zajlik. A dokumentáció pedig, mint látszik, nem biztonságos. Mint az egyik videón elhangzik, Szél Bernadett „nem tudja mibe nyúlt bele”.

Ezzel kapcsolatban Szél Bernadett csütörtök este az ATV-ban elmondta: most már tudni akarja, hogy ez melyik nagykutyának a hulladékbiznisze.

Szél Bernadett a térség ellenzéki országgyűlési képviselő-jelöltje, indulni fog a 2022-es választáson. Úgy tudjuk a kormánypárti kihívója Menczer Tamás a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára lesz.

Kiemelt kép: Szél Bernadett – Forrás: Facebook/Szél Bernadett