Történelmi mértékben csökkent 2020-ban a közlekedési balesetben elhunytak száma, a legutóbb 1956-ban volt alacsonyabb ez a szám – mondta az országos rendőrfőkapitány rendészeti helyettese csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

A végleges adatok csak január végén lesznek meg

Halmosi Zsolt – utalva arra, hogy a végleges adatok csak január végén lesznek ismertek – közölte: mintegy 450-en haltak meg tavaly közlekedési balesetben, csaknem 150-nel kevesebben, mint az azt megelőző évben.

EZ IS ÉRDEKELHET:

17 százalékos csökkenés

Óberling József, az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) közlekedésrendészeti főosztályának vezetője elmondta: a múlt évben 13 745 személyi sérüléses baleset történt, ez 17 százalékos csökkenést jelent az előző év adataihoz képest.

EZT IS ÉRDEMES ELOLVASNI:

A halálos balesetek

A halálos balesetek száma 20 százalékkal, az elhunytak száma 25 százalékkal volt alacsonyabb tavaly, továbbá mintegy 4000-rel kevesebben sérültek meg, mint 2019-ben.

Az új év azonban rögtön halálos balesettel indult

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta új év első napján, 19 óra 45 perc környékén történt halálos baleset a 41-es számú főúton Nyíregyháza közelében. A 35 éves áldozat gyalog, szakadó esőben indult haza Nyíregyházáról Apagyra, munka után.

Tisztázatlan körülmények

A rendelkezésre álló adatok szerint január 1-jén egy személygépjármű elütött egy gyalogost. A gyalog közlekedő nő olyan komoly sérüléseket szenvedett el a balesetben, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a frissmedia.hu rendőrségi jelentés alapján.

Az eset több mint gyanús

A helyszínelők egyre több furcsaságot találnak a balesettel kapcsolatban. A nyomozók ugyanis nem találtak személyes iratokat a nőnél, de még csak egy táskát sem. A 35 éves nő a 41-es főút közepén szenvedett balesetet, lakatlan területen, továbbá a hírportál szerint a nő ruházata “furcsa volt, mintha hiányos lett volna”.

Nyíregyházán dolgozott

A rejtélyes körülmények közt elhunyt nő Nyíregyházán dolgozott, szilveszter estéjén onnan is indult haza, az eddigi információk szerint gyalog. A híroldal úgy tudja, hogy a nőnek felajánlotta a főnöke, hogy hazakíséri, azonban az asszony ezt visszautasította.

Csaknem 20 kilométert sétált volna le?

Furcsa módon az eddigi beszámolók alapján a nő gyalog indult haza, pedig Nyíregyháza és Apagy közt 18 kilométeres a távolság. Az út még kocsival is 20 perc lenne, gyalog pedig legalább 3-4 óra, ezért kicsi annak a valószínűsége, hogy a nő önszántából döntött úgy, hogy szilveszter este, háromnegyed 8-kor lesétál egy félmaratont a 41-es számú főúton, zuhogó esőben. Ezen a távon a gyaloglás egyáltalán nem életszerű, főleg, hogy Nyíregyházáról 40-50 percenként indul busz Apagyra, a taxi lehetőségéről nem is beszélve.

Megtalálták a pénztárcáját

Egy napkori házaspárnak sikerült megtalálnia a nő pénztárcáját a baleset helyszínétől nagyjából 15 kilométerre, Apagyon, miután egy autómosóból kikanyarodtak a főútra. A pénztárcában található iratoknak köszönhetően sikerült kideríteni, hogy a nő 1985-ben született és Apagyon lakott, a megtaláló a lakcímkártya alapján fel is kereste a nő lakását.

Férje nyitott ajtót

A megtaláló visszavitte a talált pénztárcát a nő lakcímére, ahol az áldozat férje nyitott neki ajtót. A férfi elmondta a megtalálónak, hogy a felesége meghalt, továbbá azt, hogy “az iratokat vigyék be a rendőrségre” – kérte a névtelenséget kérő férfi a megtalálótól.

A nő táskája nem került elő

A hírportál úgy tudja, hogy a nőnél volt egy táska is, azonban azt még nem találták meg. A helyszínen csak a nő telefonját találták meg, amellyel sikerült azonosítani az áldozatot – írja a Kékvillogó.

Kiemelt kép: Illusztráció