Kassai Ilona 92 éves lett, és nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszébe a volt férje.

Kilencvenkét éves lett Kassai Ilona, aki rendkívül nehezen birkózik meg volt férje, Zana József elvesztésével. A Kossuth-díjas színművésznő rengeteget gondol egykori kedvesére, akivel a válásuk után is nagyon jó viszonyban maradtak.

„Elszomorít, ha eszembe jut, hogy meghalt a volt férjem. Nagyon jó barátságban éltünk. Ő azt csinált, amit akart, és én is. Az ünnepeket viszont mindig együtt töltöttük, és minden nap beszéltünk egymással. Hosszú ideje ez az első születésnapom, hogy ő nincs mellettem. Zoli fiam 20 éves volt, amikor elváltunk, de valahogy nem tűnt természetesnek, hogy akkor már soha többet nem is beszélünk egymással. Nagyon bánom, hogy ilyen körülmények között kellett búcsúztatnunk őt, és ilyen kevesen lehettek ott a temetésén. Józsi nagyon szerette, ha foglalkoznak vele. Nagy csinnadrattát akart volna a gyászszertartásán is. Ha egyszer találkozunk ott fönt, biztos megszid majd, hogyan engedhettem ezt a szerény búcsúztatást” – mondta el az AC News-nak Kassai Ilona.

Mint ismert Zana József hosszan tartó betegség után hunyt el még márciusban.

Zana József kezdetben Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában tanult, majd 1959 és 1962 között a Vígszínház színpadán is megfordult. Később a Music Comedy Színházban is fellépett, de a Faluszínházban, illetve több társulatban is játszott. A színjátszás mellett rendezett is is a ’90-es évektől kezdve, emellett önálló show-műsorokat is csinált. Tizenöt éven át nem lépett fel színpadon, egészen 2016-ig, amikor Kriszt László, a Kazán István kamaraszínház vezetője meg nem hívta egy musicalestre. Felesége Kassai Ilona, Kossuth-díjas színésznő, akitől Zana József elvált.