“Ebből a gyógyszerből 2 doboz kell egy ember kezeléséhez, azoknak segít a Favipiravir, akik otthon gyógyulnak” – mondta Szlávik doktor Orbán Viktornak, amikor közösen megnézték a Kínából érkezett 1 millió darabos gyógyszerszállítmányt egy raktárban. A videó a cikkünk alján nézhető meg.

Egymillió tabletta

Újabb favipiravir-szállítmány, egymillió tabletta érkezett Kínából – mondta a karanténban lévő külgazdasági és külügyminiszter hétfőn.

ITT VANNAK A RENDKÍVÜLI BEJELENTÉSEK ÉS A SZIGORÍTÁSOK RÉSZLETEI

Itt vannak a szigorítások: bezárják az üzleteket, színházakat, kollégiumokat, jön a még keményebb kijárási tilalom | LikeNews

este 8 óra és hajnali 5 óra között kijárási tilalom lesz, kivétel a munkába járás, illetve valamilyen rendkívüli helyzet, minden gyülekezés tilos, az éttermek bezárnak, az üzletek, a fodrászatok, a kisipari szolgáltatók 19 órakor bezárnak, a szállodák nem fogadhatnak turistákat, csak üzleti útra érkezőket, általános rendezvénytilalmat vezetnek be, legfeljebb 10-en

Újabb szállítmány érkezik még a héten

Szijjártó Péter közölte: folyamatosan tárgyalnak a külföldi partnerekkel a világjárvány elleni védekezésről, nemcsak az oltóanyag-beszerzésről, hanem a betegek eredményesebb kezelését segítő gyógyszerekről is. Ennek köszönhetően vasárnap éjjel újabb egymillió favipiravir tabletta érkezett Kínából.

A tünetek súlyosbodását akadályozza

Ez az a gyógyszer, amely a már tünettel rendelkező betegeknek megfelelő ütemben adagolva jó eséllyel megelőzheti a tünetek súlyosbodását – magyarázta a miniszter.

Több gyártóval tárgyalnak

Hozzátette, hogy több gyártóval is tárgyalnak további beszerzésekről, a hét végén Japánból érkezik egy újabb egymilliós szállítmány, és ahogy megszületnek a további megállapodások, azokról is azonnal tájékoztatnak.

Koronavírusos a miniszter

Szijjártó Péter – aki maga is koronavírusos – a videóban elmondta, hogy hetedik napja van karanténban, “a tünetek egyelőre nem engednek”, úgy érzi magát, mint egy influenzabeteg, de reméli, hogy ennél rosszabb már nem lesz az állapota.

Kínai dobozok

Orbán Viktor kedden a Facebook-oldalára feltett egy videót, ezen az látszik, hogy a miniszterelnök megnézi a Kínából érkezett gyógyszerszállítmányt.

10 ezer embernek elegendő

A helyszínen volt Szlávik János, a Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa, aki elmagyarázta a miniszterelnöknek, hogy a most érkezett szállítmány 10 ezer embernek elegendő adagot tartalmaz.

2 doboz kell egy embernek

Szlávik doktor azt is elmondta, hogy egy ember kezeléséhez 2 doboz tabletta kell. Főleg azok kapják, akik otthon gyógyulnak és vannak tüneteik. A Favipiravir abban segít, hogy a betegek állapota ne rosszabbodjon.

Sikeresen alkalmazzák

A Favipiravir japán fejlesztésű gyógyszer, eredetileg az influenza tüneteinek kezelésére fejlesztették ki, ott tesztelték covidos betegeken is. Mivel a használatával jelentősen rövidíthető a gyógyulási folyamat, már több országban is sikeresen alkalmazzák a készítményt.