Súlyos dolgok történnek egy kiskunfélegyházi kollégiumban – legalább is ezt állítják a szülők. A diákok kábítószert fogyasztanak és védelmi pénzt szednek egymástól.  A rendőrség kábítószer-használatról kapott bejelentést.

Megdöbbentő riportot mutatott be csütörtök este az RTL Klub Fókusz című műsora: egy kiskunfélegyházi kollégiumról rántották le a leplet.

A bent lakók és a szülők szerint a gyerekek zavartalanul isznak, drogoznak, védelmi pénzt szednek egymástól, és senki nem figyel rájuk.. Egy diák édesanyja is nyilatkozott a Fókusznak a koleszről.

 „Bekerült a kollégiumba, szörnyű állapotban jött haza, nem mert visszamenni, mert félt, és mesélte, hogy levetkőztették és nagyon megalázták” – mondta a nő, akinek gyerekére egyszer kihűlve találtak rá, miután megszökött az intézményből.

Évek óta problémát okoz a drog és alkoholfogyasztás egy kiskunfélegyházi kollégiumban.

A Fókuszhoz juttattak el egy állítólag a kollégiumban készült videót, amelyen egy fiatal fehér port szív fel az orrába, társai videózzák és nevetnek. Néhány pillanattal később egy vödörbe hány, miközben a háttérben továbbra is csak nevetnek rajta. Amikor pedig ki akar menni a szobából, visszatartják.

Évekkel ezelőtt is rendszeres volt, hogy mentőt kellett hívni gyerekekhez, túladagolás, gyógyszerezés miatt – hangzott el a riportban. Az a vád is elhangzott: vannak gyerekek, akik védelmi pénzt szednek a többiektől.

Az intézmény igazgatója azt mondta: nem tud olyan esetekről, amilyenekről a vádakban szó volt. A rendőrség azt írta, hogy kábítószer-fogyasztás gyanúja miatt nyomoznak, bántalmazásról vagy védelmi pénzekről nem kaptak bejelentést.

Az RTL Fókusz című műsorának teljes riportját ide kattintva nézheti meg.

Kiemelt kép: