Eltűnik az ATV képernyőjéről Jakupcsek Gabriella. A műsorvezető közös megegyezéssel távozik a csatornától, korábbi műsorait egy ideig még ismétli az ATV Spirit.

Távozik az ATV-től

Közös megegyezéssel távozik Jakupcsek Gabriella az ATV képernyőjéről. A műsorvezető aki először a Jakupcsek Plusz című, emberi történetekkel foglalkozó talkshowért felelt, majd annak szüneteltetése után a Jakupcsek Nightot vezette a csatornán. 

Csökkent a nézettség

„Négy sikeres közös év után úgy döntöttünk, hogy ősszel nem készítünk új adásokat Jakupcsek Gabriella eddigi műsoraiból. A közérzeti talkshow műfajt, amit ő képvisel, pihentetni szeretnénk, mivel csökkenő nézettséget hozott” – mondta a Blikknek Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója.

Ismétlések lesznek

Ősztől nem forgatnak új epizódokat, de a régieket továbbra is ismétlik majd a az ATV Spiriten. Jakupcsek Gabriella azt mondta, nem távozik rossz szájízzel, szerinte az általa vezetett műsortípusra továbbra is van igény.

Szabadúszó lett

„Valóban, mostantól szabadúszó leszek. Szerintem egy ilyen közérzeti talkshow komoly értéket képviselhet, sőt, helye is van a magyar televíziózásban, így a csapatom és én bármikor készen állunk egy ilyen típusú műsor folytatására, mert elképesztő mennyiségű történet van a tarsolyunkban. Valóban remek négy év volt, közös siker, szívügyem volt ez a műsor, de most nyitott vagyok arra, hogy máshogyan folytassam” – mondta a műsorvezető.

Elbocsájtották az MTVA-tól

A műsorvezető 2015-ben jött el az MTVA-tól. Akkor a Ridikül egyik felvétele közben hívta be a vezetőség, akkor közölték vele, hogy ő is a csoportos leépítés áldozata és a továbbiakban nem számítanak a munkájára.

Belebetegedett a kirúgásba

Jakupcsek Gabriella ekkor szinte belebetegedett a történtekbe. Nem értette a vezetőség döntését, hiszen a Ridikül a csatorna egyik legnézettebb műsora volt akkor és a magát a műsort nem is szüntették meg, csak a műsorvezetőtől váltak meg.

Magas volt a fizetése

Bár hivatalosan soha senki nem erősítette meg, de 7 évvel ezelőtt másfél-kétmillió között lehetett Jakupcsek fizetése, így ez is közrejátszhatott a kirúgásában.

MTVA után ATV

Az MTVA-s évek után két év pihenő következett, majd Hajdú Péter javaslatára elindította az ATV Jakupcsek talkshow-ját, amelyből új részeket egy ideje már nem vettek fel.

Kiemelt kép: Jakupcsek Gabriella