Telefonon vezetett le egy szülést az Országos Mentőszolgálat egyik diszpécsere. A család követte az utasításait, néhány perc múlva megszületett az egészséges kisbaba. Mindez a diszpécser születésnapján történt.

Különleges ajándékot kapott születésnapjára az Országos Mentőszolgálat egyik munkatársa. Épp szolgálatban volt és telefonon fogadta a hívásokat, mikor egy szülő asszonyhoz kértek mentőautót.

Ám a baba nem várta meg a segítséget, a szülés gyorsabban megindult, így távolból irányították a szülést, amiben a család segédkezett. Az eset Kapuváron kedden, egy Kapuvár közeli településen történt.

Vonalban levő diszpécser pontos utasításai alapján a családja segítségével jött világra az egészséges kisfiú. A csecsemő sírásától a telefon másik felén levő mentős munkatárs is meghatódott, de az újszülött ellátását továbbra is folyamatosan diktálta a mentő kiérkezéséig. Végül az édesanyával együtt, mindkettőjüket stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink!

“Ez volt életem legmeghatóbb ajándéka, amit kaphattam a mentőszolgálattól!”- mondta a  mentésirányító, aki valószínűleg egész életében emlékezni fog a különleges születésnapi szolgálatára!

Kiemelt kép: a szülést levezető mentős – Forrás: Facebook/OMSZ