Új főcímdallal, megújult képi világgal és új szereplővel tér vissza újra főműsoridőbe a Barátok közt. A 20 éves futó sorozat hétfőtől 20:05-kor kezdik az RTL klubon.

A Barátok közt hatalmas átalakuláson megy keresztül, a sorozattal továbbra is nagy tervei vannak az RTL klubnak.  Az egyik legszembetűnőbb változás, hogy képileg teljesen megújult, szakítottak a hagyományos felvételi trendekkel. Sokkal modernebb képet láthatunk esténként, ami a nagyjátékfilmek hangulatát idézi. A technika mellett a szereplőgárdát is frissítik.

A musicalek sztárja érkezik a Mátyás király térre

Múlt héten Bánfalvy Ági csatlakozott a Barátok közt stábjához, hétfő este pedig egy fiúval bővül a Mátyás király tér. Az új szereplő nem más, mint Veréb Tamás, aki korábban a Sztárban sztár című műsort is megnyerte, és elismert musical színész.

Lassan kikoptak az alapszereplők

Több szereplő is távozott a sorozatból az elmúlt években. A legnagyobb meglepetés a Berényi Miklóst alakító Szőke Zoltán távozása volt. A színész egy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy nem tetszett neki a karakterére írt forgatókönyv, így inkább úgy döntött, hogy kiszáll.

De Berényi Miklós bátyát alakító Berényi András is kiszállt a Barátok közt-ből. Ő egy tetőről zuhant le és szörnyethalt.

Szerepe szerint Magdi anyust is halálos baleset érte. Fodor Zsóka azért szállt ki, mert elmondása szerint belefáradt a minden napos forgatásokba és úgy döntött, inkább visszavonul

A Berényi Klaudiát alakító Ábrahám Edit is felmondott néhány évvel ezelőtt. Szerepe szerint ő Olaszországba költözött szerelméhez. Azonban nemrég újra visszatért és alapszereplőként folytatja.

Társadalmi kérdéseket feszegetnek

Magyarország legnépszerűbb sorozatának készítői továbbra is figyelmet fordítanak a társadalmi problémákra, így előtérbe kerül például a szenvedélybetegségek kérdése is.

„Ilyen például a lányos anyukák rémálma: ha már bulizni jár a gyerek, mi fog történni vele? Hogyan lehet megvédeni például attól, hogy drog kerüljön az italába? Mit tud tenni egy anya a gyerekéért akkor, amikor nincs mellette? Vagy milyen egy szerelmi csalódás következményeként meggondolatlanul cselekedni? Hiszen ha nagy hullámvölgyön megyünk keresztül, hajlamosak vagyunk végletekben gondolkodni, és olyan dolgokat csinálni, amivel látszólag kizárjuk az érzelmeinket, mert akkor talán nem bánthatnak minket” – mondta  Ondruss Ilona, a Barátok közt producere.

Itt hallhatják a Barátok közt legújabb főcímdalát:

Kiemelt kép: Részlet a Barátok közt új főcíméből – Forrás: RTL klub