Állandó ápolásra van szüksége Pécsi Ildikónak. A színésznő nemrégiben vesztette el szeretett férjét az egykori olimpikon futballistát Szűcs Lajost.

Belebetegedett a gyászba

A gyász annyira összetörte a Kossuth-díjas színésznőt, hogy 14 kilogrammot fogyott, valamint lelkileg és fizikálisan is belebetegedett. A vérnyomását és a vércukorszintjét az orvosok beállították, többször kapott vitaminkúrát és infúziót is, de még így is aggódnak érte a hozzátartozói.

Már csak ketten látogatják

„Eddig látogathatták őt a barátok és egykori kollégái, de néhány hete már csak a fia és én járunk hozzá váltásban”- mondta a Blikknek, Pécsi Ildikó fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

24 órában figyel rá az ápolója

„Segítője éjjel-nappal mellette van, most nagyon fontos neki a törődés. A hűvös idő miatt egy ideje a temetőbe sem megy ki, de persze, tudni akarja, minden rendben van-e Lajos bácsi nyughelyével. Mindig megkér minket, fotózzuk le a sírt, és a képek láttán megnyugszik”- mesélte a családtagnak számító barát, aki elmondta, hogy Ildikónak nagyon hiányzik három éves unokája, Zsombor.

Telefonon beszélnek

A színésznő és a kis unokája telefonon tartják a kapcsolatot.

” Már csak telefonon hallhatja őt. Amikor a kisunokája van a vonalban, odaadjuk neki a telefont, egyébként nem használja a mobilját sem, de nem is szeretnénk, ha valaki felzaklatná. Barátai, régi kollégái, mint Papadimitriu Athina, Esztergályos Cili vagy Géczy Dorottya rajtunk keresztül üzennek neki” – folytatta a férfi a Blikknek.

EZ IS ÉRDEKELHET!

Elhunyt férje temetésén kötött békét Pécsi Ildikó tíz éve látott unokájával

Ezzel tölti a napjait Ildikó

A színésznő napközben régi képeket és videó felvételeket nézeget néhai férjéről.

” Sokszor mosolyogva idézi meg az emlékeket, máskor sírva fakad” – mondta L. Péterfi Csaba.

Javult az állapota

A férfi elmondta, hogy habár vannak mély pontjai a színésznőnek, de a fogyás megállt, valamint gyakran előad régi szerepeket és dalokat nekik, amikben megnyugvást talál.

Nem nassolhat akármit

Ildikó imádja az édességet, de sajnos a betegsége miatt nem nassolhat, ám a szerettei egy másik alternatívát találtak.

„Amikor meglátogatjuk, mindig meglepjük diabetikus süteményekkel. Amint meglátja a csomagot, dalra fakad: Jaj de jó a habos sütemény!” – nyilatkozta L. Péterfi Csaba.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó és Szűcs Lajos