Kiderült a december 5-én elhunyt színésznő temetésének időpontja, valamint az is, hogy végrendeletet hagyott hátra.

Végrendelkezett

Pécsi Ildikónak nem kellett volna végrendeletet írnia, ha a vagyonát kizárólag egyetlen fiának szánja, ugyanis a törvényes öröklés rendje szerint neki járna minden.

Fogadott fia nincs az örökösök között

„Öt éve gyakran szóba került közöttünk, hogy végrendeletet írt Ildikó, sőt többször meg is változtatta azt” – mondta a Blikknek L. Péterfi Csaba, akit a színésznő fiaként szeretett, ám a férfi azt is elárulta a lapnak, hogy ő nincs az örökösök listáján.

„Én sokkal többet kaptam tőle az elmúlt húsz évben, amit nem lehet anyagi javakban mérni. Kifejezett kérésemre, remélem semmilyen szinten nem is vagyok megemlítve a végakaratban. Úgy gondolom, hogy az örökség a családtagokat, az első számú leszármazottat, a vérszerinti fiát, Szűcs Csabát illeti meg. Rengeteget beszélt nekem Ildikó a végakaratáról, azt is elárulta, hogy kinek mit szeretett volna adni. Folyamatosan változtatta az iratban foglaltakat az elmúlt öt évben, ám a végakarata tartalmáról nem nyilatkozhatok” – mondta a Blikknek L.Péterfi.

Megszólalt az ügyvéd

Dr. Magyar György, a néhai házaspár ügyvédje, jogásza és vagyonkezelője nem csak Pécsi Ildikó, de Szűcs Lajos a színésznő nyáron elhunyt férjének végakaratát is őrzi.

„A halál esetére szóló rendelkezést ahogyan korábban Pécsi Ildikó, férje is irodánkra bízta. Külön-külön rendelkeztek” – mondta az ügyvéd a Blikknek, aki szintén jó barátságot ápolt a néhai színésznővel.

Mindig vidám volt

„Az én lelkemnek is nagyon fáj mindkettőjük elvesztése. Amikor Ildikó bejött ügyeit intézni hozzánk, derű és jókedv lengte körül, verseket szavalt mosolygott. Hozta a fogyókúrás könyvét, a jogi tanácsokért cserébe diétás tanácsokkal látott el. Amikor férje beteg lett, mintha elillant volna belőle minden öröm” – emlékezett vissza Dr. Magyar György Pécsi Ildikóra.

Bárkit megjelölhet a végrendelkező

„A végrendelkező bárkit megjelölhet örökösként, például unokát, ápolót, munkatársát, akár a takarítónőjét, vagy más hozzátartozót, barátot is” – mondta az ügyvéd.

December 19-én lesz a temetés

A színésznő temetése december 19-én lesz szűk családi körben, de azok,akik végső búcsút szeretnének venni a színésznőtől, megtehetik 08 és 12 óra között a Művészetek Háza konferenciatermében felállított ravatalánál Máriabesnyőn.

13 órakor kezdődik a temetés

„A jelenlegi jogszabályokat betartva, a 13 órakor kezdődő búcsúztatón csak a meghívottak vehetnek részt, de azt élőben közvetítik Gödöllő város Facebook-oldalán. A búcsúztatón beszédet mond Papadimitriu” – írja a Gödöllő.hu cikke alapján a Blikk.

Kiemelt kép: Pécsi Ildikó