Szomorú adat látott napvilágot: már 40 gyerek került a Heim Pál Gyermekkórházba koronavírus fertőzéssel, 60 százalékukat pedig az intenzív osztályon kezelték.

Ezt monda a kórház

Több kisgyerek is súlyos szövődményekkel került intenzív osztályra, olyanok, akiknek korábban tünetmentes koronavírus-fertőzésük volt. Erről a szeretlekmagyarország.hu írt. Csak a Heim Pál kórházban 40 ilyen gyereket kezeltek az intenzíven vagy a belgyógyászati osztályon, nekik több súlyos gyulladásos betegségük lett a fertőzés után. Az RTL Híradónak a kórháztól azt írták: jelenleg 7 sokszervi gyulladásban szenvedő gyerek van náluk, közülük egyet ápolnak intenzív osztályon. Csak a hazaengedésük után 6 héttel derülhet ki, hogy teljesen meggyógyultak-e. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az ország több pontján vannak koronavírusos gyerekek

Hasonló esetek voltak már Pécsett, Miskolcon és Székesfehérváron is. Dr. Nagy Anikó, a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézet főigazgató főorvosa azt nyilatkozta a lapnak, hogy eddig összesen 40 betegük volt, ám jelentős részük mer felgyógyult, ennek ellenére jelenleg is több gyermek van az intenzív vagy a belgyógyászati osztályon.

FRISS! “Most már csak egy rossz emlék ez az egész” – jó híreket kapott utolsó kontrollján Delhusa Gjon

Ezt mondja az orvosigazgató

A Heim Pál orvosigazgatója, Dr. Fekete Ferenc szerint: „A koronavírus-fertőzés utáni sokszervi gyulladással szinte minden nap érkezik beteg. Az ország minden területéről azonnal fogadjuk a gyermekeket. Valószínűleg a karácsony környéki megbetegedések eredményét látjuk most”

Erről beszélt még

Az orvosigazgató arról is beszélt, hogy tünetmentes vagy enyhet tünetekkel rendelkező betegeknél 2-4 hét elteltével jelentkeznek a súlyos betegségek.

Ilyen tünetek vannak

A tünetek között szerepel a több napig tart magas láz, a hasi fájdalom, a hányás, a hasmenés, de bőrtünetek is jelentkezhetnek. Dr. Fekete azt mondta, hogy a betegek többségénél a szívműködést is érintette a betegség.

Gyorsan kezelhető

A koronavírusra adott immunválasz miatt jelentkező tünetek az esetek nagy részében gyorsan kezelhetők. Az orvosigazgató elmondása szerint 3-tól 17 éves korig több beteg is megfordult már náluk, az átlagéletkor 8-9 év. Mint mondta súlyos állapotban több gyermek is volt már, de halálos áldozata nem volt a koronavírus okozta betegségnek.

Az RTL riportja itt nézhető vissza:

A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció