Drámai bejelentést tett Facebook-oldalán szombaton este Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere. Egy helyi lakosnál beigazolódott a koronavírus-fertőzés gyanúja, egy másik embert pedig a fertőzés gyanújával szállították kórházba. A betegek több száz emberrel érintkezhettek.

Csorbai Ferenc, Mohács polgármestere  Facebookon tett rendkívüli bejelentést arról, hogy a településen egy olyan embernél igazolták a koronavírust, aki az elmúlt két hétben több mint száz emberrel került kapcsolatba.

„Ilyen mértékű kontaktálódás esetén, a járványügyi tapasztalatok alapján, hirtelen nagy számú megbetegedés várható. Akár helyi karantén elrendelésére is sor kerülhet.” – írta a polgármester, aki arról is biztosította a várost, hogy a mohácsi kórház felkészült a betegek fogadására. 

„Több száz, ma még tünetmentes vírushordozó jár köztünk Mohácson, ami azt jelenti, hogy minden egyes mohácsi lakost potenciális vírushordozónak kell tekinteni.”- emelte ki a Csorbai Ferenc, aki arra kérte a város lakóit, hogy maradjanak otthon, csak halaszthatatlan esetekben hagyják el az otthonukat, akkor is csak egy fő intézze a bevásárlást, kerüljék a személyes találkozásokat. 

„Kérem őrizzék meg a higgadtságukat, pánikra semmi ok. Összehangolt szakmai munka folyik, melynek reményeink szerint meglesz az eredménye. Tudjuk és tesszük a dolgunkat. Vigyázzunk egymásra!” -zárta bejelentését a polgármester, aki arról is beszélt, hogy egy idős nőt is koronavírus gyanújával szállítottak Mohácsról Pécsre, a nő lélegeztetőgépre került. 

Pécs környékén is vannak fertőzöttek

A LikeNews.hu is beszámolt róla, hogy a napokban Kővágószőlős polgármestere is arról tájékoztatta a helyieket, hogy a településen beigazolódott egy koronavírus-gyanús eset.

Szombaton pedig a szomszédos Bakonya polgármestere tett közé a Facebookon, hogy náluk is egy koronavírussal fertőzöttet diagnosztizáltak. Az erről szóló cikket ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Mohács – Forrás: mohacs.hu