Sokkoló hírrel indult a délelőtt: elhunyt Kis Grófo édesapja, az autentikus cigány zene királya Kozák László Grófo.

Koronavírusos volt

Mint ahogyan azt a LikeNews is megírta Kis Grófo és a család több tagja, köztük az édesapja is koronavírusos volt. Kozák László kórházba is került, lélegeztetőgépen is volt, ám Kis Grófo Blikknek nemrégiben azt mondta, édesapja már jobban van.

Kapcsolódó:

Már jobban volt

– Hála az égnek, már édesapánk is jobban van, szerencsére nem volt semmilyen alapbetegsége, ezért élte túl a vírust, ha nem is könnyen. Pár napja lekerült a lélegeztetőgépről, nemsokára haza is engedhetik. A bátyámnak, bár iszonyatosan meggyötörte a betegség, nem volt szüksége ilyen drasztikus beavatkozásra – mondta a Blikknek korábban Kis Grófo.

Nagyon várták haza

„Édesanyánk már nagyon várja haza apukánkat, három nappal a betegek érkezése előtt az egész házat speciális eljárással fertőtlenítik. Kihívunk egy céget, akik ózonnal megölik az esetleges vírusokat. Mindennap többször imádkoztunk szeretteink és minden beteg gyógyulásáért, és hálát adtunk az Úrnak, az orvosoknak, nővéreknek az áldozatos munkájukért” – mondta fia szerdán.

Kis Grófo is kórházban volt

Bár Kozákék nem élnek együtt, mindannyian megbetegedtek. Kis Grófo is több hétet töltött egy Covid-osztályon.

Sokkoló hír

A borzalmas hírt Ifj. Rostás-Farkas György újságíró a Roma Szeretetszolgálat elnöke osztotta meg közösségi oldalán.

Lesújtotta a hír

“Mélységesen lesúlytott a rossz hír! Nem tudok mit mondani nagyon szomorú vagyok! Elment az autentikus cigány zene Királya Kozák László Grófo (…) Gyerekkorom óta ismert engem és az egész családomat .
Figyelemmel kísérte az életemet és a munkámat. Sokat dolgoztunk együtt,ha hívtam azonnal jött, mindent félre tett és Szolnokról szinte azonnal Budapesten termett. Részt vett a Roma Szeretetszolgálat munkájában is mint Jószolgálati Nagykövet. Nagyon tiszteltük és szerettük egymást! Igaz Testvérem volt! Mindig érdektelen és kölcsönös volt a szeretetünk egymás felé!”
 – írta bejegyzésében Ifj. Rostás-Farkas György.

Zámbó Krisztián is gyászolja

“Drága művész Úr, kedves Grófo. Annak idején édesapámmal mulattál, mostmár együtt muzsikálnak fent. Emlékszem mennyit muzsikáltunk mi is. Nagyon hiányozni fogsz. Együtt érzésem a kedves családnak és kitartás a jó Isten vigyázzon rá” – írja bejegyzésében Zámbó.

Gáspár Győző is búcsúzik

“Isten nyugosztalja az első, és egyetlen cigánykirályt Grófót Magyarországon! Több volt, mint legenda, mert ő mutatta a cigányoknak a hagyományőrzés helyes útját! Ő nem követett senkit! Őt követték! Sokan akartak nyomába lépni, de ez még nagyon-nagyon hosszú ideig nem lesz lehetséges! Siess testvér! Szent Péter vár a mennyek kapujában, hogy ezentúl az égieket mulattasd! Részvétem a családnak ezekben a fájdalmas időkben!” – írja posztjában Győzike.

Kiemelt kép: Kozák László Grófo