6201 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 466 017 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. 

Elhunyt 108 beteg

Elhunyt 108 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 873 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 335 512 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 114 632 főre emelkedett. 7445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 778 -an vannak lélegeztetőgépen.  A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ennyi embert oltottak be

Folyamatosan zajlik az oltás, már 981 401 fő a beoltottak száma, közülük 307 573 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn lépnek életbe. 

Káosz

A BudapestKörnyéke.hu hírportál számolt be róla, hogy káoszba fulladt a hétvégére tervezett oltási kampány, így akik megkapták csütörtökön az sms-t az időpontokkal és a vakcinázás helyével, azoknak szomorúan kellett tudomásul venni, hogy majd egy későbbi időpontban oltják majd be őket.

Hiba a rendszerben

Mint ahogyan azt a lap megírta felülvizsgálták azt a rendszert, amely sms-ben hívta be a oltásra a pácienseket – legalábbis ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor. A miniszterelnök elismerte, hogy nagyon sok a hiba van az adatokban, emiatt keletkezett nem kis kavarodás, a rendszert pedig egy rövid időre le is állították. Az érintettek egyébként az AstraZeneca oltást kapták volna meg.

Többen mégis szerencsét próbáltak

Mindezek ellenére sokan, akik kaptak sms-est úgy döntöttek, hogy mégis csak szerencsét próbálnak. AHVG azt írja egy budapesti férfi több tízezer emberrel egyetemben megkapta az előjegyzést lemondó sms-t, de úgy döntött, azért ő megpróbálja megkapni az oltást. Lesz, ami lesz alapon érkezett a helyszínre, úgy volt vele, hogy majd ott kiderül.

Probléma nélkül megkapta az oltást

Miután megérkezett a számára kijelölt fővárosi oltópontra megmutatta az ügyintézőknek a behívó sms-t, majd pedig a helyszínen mindenféle probléma nélkül megkapta a vakcinát. 

Az AstraZenecával oltanak

A férfi beszámolója szerint az oltóponton csak az AstraZenecával oltottak, főleg harmincas-negyvenes korosztályú embereket. Emellett nem ez a férfi volt az egyetlen, aki a káosz ellenére is, de megjelent az oltóponton. A Telex beszélt egy háromgyerekes budapesti férfival, aki ugyanígy tett.

Felkészültek az orvosok és a nővérek

Ő azt mondta, hogy a helyszínen az orvosok és a nővérek is felkészülten várták, senki nem mondta neki, hogy elmaradna az oltás. Elmondása szerint rajta kívül még többen is érkeztek beoltatni magukat. A menetrend szerint, az oltási igazolásába beírták, hogy májusban fogja megkapni a második adagot. 

Kálmán Olga is megkapta a lemondott oltást

Nemrégiben pedig Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja tudatta a közösségi oldalán, hogy ő is megkapta a lemondott oltást. A DK által küldött közleményben azt írják: Kálmán Olga, a DK elnökségi tagja Nemes Gáborhoz hasonlóan szintén kapott oltási behívót sms-ben, amit aztán újabb sms-ben, a tömeges oltás elmaradására hivatkozva lemondtak. Kálmán Olga is elment a megadott időben a neki megadott helyszínre, a Gottsegen György Kardiológiai Intézetbe és többekhez hasonlóan ő is kapott oltást. KAPCSOLÓDÓ! Kálmán Olga: én is megkaptam az sms-ben lemondott védőoltást – fotó

Közösségi oldalán is megosztotta

Kálmán Olga a közösségi oldalán is megosztotta, hogy bizony megkapta a vakcinát a lemondó sms ellenére is, mint posztjába írja “ÉN IS MEGKAPTAM A LEMONDOTT VÉDŐOLTÁST! Valljuk be, mint kiscica a gombolyagba, úgy gabalyodott bele a kormány a tömeges oltás megszervezésébe.” A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt