A BudapestKörnyéke hírportál számolt be róla tegnap, hogy káoszba fulladt a hétvégére tervezett oltási kampány, így akik megkapták csütörtökön az sms-t az időpontokkal és a vakcinázás helyével, azoknak szomorúan kellett tudomásul venni, hogy majd egy későbbi időpontban oltják majd be őket.

Hiba a rendszerben

Mint ahogyan azt a lap megírta felülvizsgálták azt a rendszert, amely sms-ben hívta be a oltásra a pácienseket – legalábbis ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor. A miniszterelnök elismerte, hogy nagyon sok a hiba van az adatokban, emiatt keletkezett nem kis kavarodás, a rendszert pedig egy rövid időre le is állították. Az érintettek egyébként az AstraZeneca oltást kapták volna meg. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Többen mégis szerencsét próbáltak

Mindezek ellenére sokan, akik kaptak sms-est úgy döntöttek, hogy mégis csak szerencsét próbálnak. A HVG azt írja egy budapesti férfi több tízezer emberrel egyetemben megkapta az előjegyzést lemondó sms-t, de úgy döntött, azért ő megpróbálja megkapni az oltást. Lesz, ami lesz alapon érkezett a helyszínre, úgy volt vele, hogy majd ott kiderül.

Probléma nélkül megkapta az oltást

Miután megérkezett a számára kijelölt fővárosi oltópontra megmutatta az ügyintézőknek a behívó sms-t, majd pedig a helyszínen mindenféle probléma nélkül megkapta a vakcinát. EZ IS ÉRDEKELHET: Tombol a harmadik hullám: döbbenetes csúcson az új koronavírus fertőzöttek száma, meghalt 146 ember

Nem nevezte meg az oltópontot

A férfi az oltópontot egyébként nem nevezte meg, mert nem szeretné kellemetlen helyzetbe hozni az ott dolgozókat, éppen ezért csak annyit árult el, hogy egy fővárosi helyszínről van szó.

Félt, hogy elküldik

„Kicsit féltem tőle, hogy lepattintanak majd, de semmi, a bejáratnál csak annyi történt, hogy a portás megkérdezte, az első vagy második oltásomra jöttem-e, amikor mondtam, hogy az elsőre, akkor jobbra küldött. Ott már állt egy kisebb sor, majd katonák fogadtak, az ügyintéző pedig elkérte a papírjaimat, ekkor derült ki, hogy nem vagyok rajta a listán. Amikor azonban felmutattam a Vakcinainfótól kapott sms-t, felvették az adataimat, elkérték az igazolványaimat és felírtak” – mesélte a férfi. DURVA! Pánik! Lefosztották az emberek az FFP2-es maszkkészleteket, pedig be sem jelentették, hogy kötelező lenne

Az AstraZenecával oltanak

A férfi beszámolója szerint az oltóponton csak az AstraZenecával oltottak, főleg harmincas-negyvenes korosztályú embereket. Emellett nem ez a férfi volt az egyetlen, aki a káosz ellenére is, de megjelent az oltóponton. A Telex beszélt egy háromgyerekes budapesti férfival, aki ugyanígy tett.

Felkészültek az orvosok és a nővérek

Ő azt mondta, hogy a helyszínen az orvosok és a nővérek is felkészülten várták, senki nem mondta neki, hogy elmaradna az oltás. Elmondása szerint rajta kívül még többen is érkeztek beoltatni magukat. A menetrend szerint, az oltási igazolásába beírták, hogy májusban fogja megkapni a második adagot. EZ IS ÉRDEKELHET: Közösségi oldalán kelt ki magából Majka – “Vajon ezeket mennyire lehetne elküldeni a büdös pics*ba ?”

Ezt mondja a 9. kerületi polgármester

Baranyi Krisztina Budapest 9. kerületének polgármestere is levelet kapott, amiben az áll, hogy a Goki oltóponton is zajlik az oltás, aki rajta van a listán beoltják. EZT IS OLVASD EL! Zacher Gábor pár napja még nagyon nem ajánlotta a kínai vakcinát, mostanra viszont máshogy látja, mi változott?

Itt a poszt:

Ezt az üzenetet kapta

„Alábbi levelet kaptam ma, miután tegnap lefújták a hétvégi oltási kampányt szervezetlenség miatt:“Kedves Polgármester asszony! Ma voltam a Goki oltóponton ahova kaptam a behívómat, elmentem az esélytelenek nyugalmával. Ahol kiderült , h személyzet is van, oltóanyag is van és aki rajta van a listán beoltják. Az orvos kért, h szóljak akinek tudok, hogy ne üljenek ott feleslegesen.” – írta a posztjában Baranyi Krisztina. A Likenews legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: AstraZeneca – Forrás: MTI/Vasvári Tamás