Elhunyt Alekszandr Kaganszkij orosz virológus, miután Szentpéterváron kizuhant egy 14.emeleti lakás ablakából.

Sokan ismerik Oroszországban

A férfit Oroszország egyik vezető virológusaként tartották számon.

Egy barátját látogatta meg

A 45 éves férfi egy névtelen forrás szerint egy barátját látogatta meg, majd tisztázatlan körülmények között lezuhant a 14. emeletről – írja az ATV.

Összeveszhettek

A virológus és a barátja állítólag összeveszhettek és ezután dönthetett úgy Kaganszkij, hogy öngyilkos lesz.

Munkássága

Az elhunyt kutató a vlagyivosztoki egyetem orvostudományi központját vezette, szentpétervári munkái mellett, de közben szoros kapcsolatokat ápolt a skóciai Edinburgh-i Egyetemmel, ahol korábban tizenhárom évig dolgozott.

Fő területei

Kaganszkij munkásságának fő területe a rák elleni gyógyszer kifejlesztése volt, de a koronavírus elleni orosz vakcina kidolgozása is részben köthető az ő nevéhez is.

Kelenföldön is a 14. emeletről zuhant az édesanyjára a gyilkos öngyilkos

Idén július 31-én döbbenetes tragédia történt Budapest 11. kerületében. Egy arra sétáló édesanyára zuhant egy férfi, aki kiugrott a 14. emeletről. Az édesanyával volt a három éves kisfia és a babakocsiban a fél éves kislány. Ők nem sérültek meg, de az édesanyjuk egy szempillantás alatt meghalt a rázuhanó férfivel együtt.

Megszólalt a gyászoló édesapa

Az ünnepek lelkileg megviselik

A férfi most, fél év elteltével megszólalt a Blikknek. Elmondta: „Azt hittem, már kicsit jobban vagyok, de aztán gyors egymásutánban jött a halottak napja, az Erzsébet-névnap és a megismerkedésünk évfordulója is. Ez már nekem is sok volt, megroppantam lelkileg. Sajnos ebből az állapotból azóta sem sikerült kimászni, félek, az ünnepek még inkább a mélybe taszítanak majd.”

Nagyon hiányzik a felesége

Gábor arról is beszélt, hogy szörnyen hiányzik a felesége, ő volt a másik fele, pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Egyedül az tartja benne némiképpen a lelket, hogy a két gyermekük napról napra jobban vannak, szerencsére az ő lelkük még hamar gyógyul. 

Kiemelt kép: illusztráció