Lezuhant és meghalt egy fiatal férfi a Baranya Megyei Önkormányzat épületében. A hivatal munkatársa azért ment be az épületbe, hogy ellenőrizze a díszítéseket – legalább is ezt mondta a portásnak. Nem sokkal később a belső lépcsőház 3. emeletéről zuhant a mélybe. A férfi a helyszínen meghalt.

Lezuhant egy ember a lépcsőházba

Rendőrök és mentők érkeztek kedden öt óra után a pécsi Széchenyi térre, a megyei önkormányzatnak is helyet adó épületbe. Egy ember a harmadik emeletről, a belső lépcsőházban a mélybe zuhant.

A díszítőelemek akarta megnézni

A pecsiujsag.hu azt írja, a később szerencsétlenül járt ember azzal lépett az épületbe, hogy a harmadik szinten – ahol nem a megyei önkormányzat, hanem egy gyermekvédelmi intézmény működik – szeretné megnézni a díszítőelemeket és a freskókat.

Beengedték a portán

A portán természetesen tovább engedték, semmi ok nem lett volna ennek ellenkezőjére, hiszen középületről van szó, s a látogató sem viselkedett furcsán.

Felment a 3. emeletre

Ezt követően felment a harmadik emeletre, majd onnan a mélybe esett – az a jelenlegi információk szerint biztos, hogy nagyon súlyosan megsérült, később pedig meghalt. A nála lévő holmik a folyosón maradtak, írja a KékVillogó.

Nem lehet tudni, hogy mi történt

Azt egyelőre nem tudni, baleset történt-e vagy valami más. 

Vizsgálják az esetet

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI érdeklődésére azt közölte, hogy a haláleset körülményeit a Pécsi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja, de részletesebb tájékoztatást a jogszabályok értelmében nem adhatnak.

 Gyászol a megyei önkormányzat

A Baranyai Megyei  Önkormányzat közleményt adott ki, amelyben ezt írják: „Őszinte megrendüléssel fogadtuk, hogy tragikus hirtelenséggel elveszítettük az egyik legkiválóbb és legfelkészültebb fiatal kollégánkat, dr. Haffner Tamást kedden”.

Fiatalembertől búcsúznak

„Nagy munkabírású, szorgalmas, aktív és másokért mindig tenni akaró fiatalembertől búcsúzunk, akinek fájdalmas vesztesége mélyen megrázta  közösségünket. A Baranya Megyei Önkormányzat dolgozói, munkatársai és vezetői őszinte részvétüket fejezik ki a családnak, a hozzátartozóknak, és osztoznak fájdalmukban” – zárja a közleményt az önkormányzat. A fiatalember a helyi lapok információi szerint a Megye Házán történt tragédia áldozata.

Kiemelt kép: Baranya Megyei Önkormányzat épülete – Forrás: mapio.net