Meghalt egy fiatal a „bika” nevű kábítószertől. A 26 éves fiú holttestét a Heves megyei Balaton nevű községben a nagymamája találta meg. A „bika” májusban jelent meg a magyar piacon, már több, mint 20 ember halt meg miatta az országban.

Meglátogatta a nagyszüleit, meghalt az ágyban

A 26 éves Bence a súlyos beteg nagyapját ment meglátogatni a faluba még vasárnap délután. Ott aludt, hétfőn a nagymamája szólt neki, hogy keljen fel, de nem válaszolt. Délelőtt 10 órakor a nagymama benyitott az unokája szobájában, azt látta, hogy Bence mozdulatlanul fekszik, meghalt.

“Bikától” bódult drogosok az utcán – Forrás: rendőrség

Sokkos állapotba került a nagymama

A szomszédok a TV2-nek azt mondták, hogy a néni sokkos állapotba került, mert a férje is bármikor meghallhat, erre az unokáját találta holtan.

“Bikát” találtak mellette

A kiérkező rendőrök a fiú ágya mellett kábítószert találtak, új dizájner drogot: bikát. A szülők nem tudtak arról, hogy gyermekük drogozik. Mindenki rendes, dolgos embernek ismerte az amúgy elvált fiatalembert – írja a Kékvillogó.

A szomszéd faluban is halált okozott

A környéken nagyon megy a “bika” nevű kábítószer. Két hete írtuk meg itt a LikeNews hírportálon, hogy a szomszéd faluban, Bükkszentkereszten egy 27 éves, négy gyermekes édesapa halt meg a bika miatt.

Kapcsolódó!

“Apa jó helyen van, már papával játszik a felhőkön” – sírva gyászolja 4 árván maradt gyermeke azt a férfit, aki a “Bika” nevű drogtól halt meg

Nagynénje karjaiban halt meg

A fiatalember a nagynénje karjaiban halt meg, nem tudták megmenteni. Az asszony azt mesélte a riporternek, hogy a négy gyermekes apuka elfeküdt az ágyon, majd felült, a fejéhez kapott, annyit mondott, hogy jaj-jaj, majd elterült és többet nem szólalt meg.

Olcsó és életveszélyes

A bika nevű drog roppant veszélyes, idén májusban jelent meg a piacon és eddig 20 ember halálát okozta. Azért népszerű, mert olcsó, pár száz forintért hozzá lehet jutni. Sokkot, görcsös rohamot okoz, ha túladagolják, akár órákig is haldokolhatnak tőle.

Szívritmuszavar, keringés leállás

Zacher Gábor toxikológus szerint nem véletlen a “bika” elnevezés. Mint mondja: “Elképzelünk magunk előtt egy bikát: az erőről, a dühről és a nagyon intenzív hatásról szól. Ez áll fent, nekem is az elmúlt egy-két évben volt olyan halálesetem, ami feltételezhetően ilyen szertől következett be; nagyon gyorsan szívritmuszavar lépett fel, keringési elégtelenség, az illető pedig belehal a történetbe” – magyarázta Zacher Gábor.

Kiemelt kép: Illusztráció